به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در مصاحبهای گفت: کنفرانس امنیتی و سیاسی مونیخ یکی از کنفرانسهای مهم جهان است که میزان حضور کشورهای مختلف جهان در آن و بعد امنیتیاش، سهم زیادی در گفتگوها و دیدارهای دوجانبه در سطح مجامع داشت.
وی افزود: عراق از طریق این کنفرانس، دیدگاه خود از وضعیت امنیتی منطقه و تاکید بر این که امنیت عراق تضمینی برای امنیت و ثبات منطقه و در نتیجه کل جهان است را شرح داد. ما از طریق این حضور، پتانسیل دستگاههای امنیتی خود و تواناییهای رو به رشد آنها را در مبارزه با تروریسم و تعقیب داعش در هر مکانی نشان دادیم.
وی ادامه داد: ما تأکید کردیم که امروز داعش دیگر حضوری ندارد و شکست خورده است. ما اهمیت همکاری و تبادل اطلاعات میان دستگاههای امنیتی و همتایان آنها در منطقه و جهان را نشان دادیم؛ همچنین بر اهمیت واکنش بین المللی در حمایت از عراق از طریق بازگردانی افراد تحت تعقیب و متهمان پرونده تروریسم تاکید کردیم که جنبه مهم آن نیز توقف تامین مالی گروههای تروریستی است.
نخست وزیر عراق تاکید کرد: موارد فوق پیامی است که ما طی 26 دیدار در مدت 48 ساعت در اقامتگاه خود در مونیخ، با مقامات ارشد امنیتی و سیاستمداران در سطح نخست وزیران و وزیران چندین کشور جهان و نیز مقامات سازمانهای بین المللی بیان کردیم.
السودانی پیرامون نتایج این دیدارها گفت: مقاماتی که با وی ملاقات کردند، تفاهم، حمایت واقعی و موافقت با دیدگاه عراق را در زمینه امنیتی و سیاسی منطقه ابراز کردند و این عاملی مهم و یکی از اهداف شرکت ما در کنفرانس مونیخ از طریق این دیدارها است.
نخست وزیر عراق تصریح کرد: دیدارهای دوجانبه اعضای هیئت عراقی به طور کلی پیام عراق و دیدگاه دولت را به این طرفها رساند و این یک عامل اساسی در تفاهمات امنیتی و سیاسی است.
وی افزود: دولت عراق بر اتخاذ استانداردهای صحیح برای نقل و انتقالات مالی و تجارت پاک اصرار دارد و شهروندان در کوتاه مدت به اهمیت این اصلاحات پی خواهند برد و نهادهای بین المللی اطمینان حاصل خواهند کرد که عراق استانداردهای صحیح را در سیستم مالی و بانکی خود اتخاذ میکند.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه امریکا در دیدار با «نچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان بر پایبندی کشورش به روابط با عراق و اقلیم کردستان تاکید کرد و درباره روابط اربیل و بغداد گفتگو کرد.
بارزانی نیز به اهمیت تداوم حمایت آمریکا از عراق و اقلیم کردستان در مقابله با چالشهای پیش رو اشاره کرد. بررسی اوضاع عمومی منطقه یکی دیگر از محورهای این دیدار بود.
«فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق در حاشیه حضور خود در پنجاه و نهمین کنفرانس امنیتی مونیخ با «دمیترو کولبا» با همتای اوکراینی اش دیدار کرد.
در این دیدار فؤاد حسین بر تمایل عراق به آتش بس، پایان دادن به جنگ و روی آوردن به مذاکره و حل اختلافات از طریق راههای مسالمت آمیز با روسیه تاکید کرد؛ وی گفت که عراق به دلیل آسیبهایی که در نتیجه پیامدهای جنگ متحمل شده است، همواره مخالف سیاست جنگ است.
وزیر امور خارجه اوکراین نیز با اشاره به نتایج دیدارهای اخیر و تلاشهای بین المللی در این زمینه تاکید کرد که کشورش مشتاق پایان دادن به این جنگ است.
دو طرف همچنین چشم انداز روابط دوجانبه و ارتقای همکاریهای مشترک در زمینههای مختلف را مورد بررسی قرار دادند.
«باسم العوادی» سخنگوی دولت عراق در واکنش به اظهارات مطرح شده در روزنامه الصباح تحت عنوان «آیا اقلیم کردستان منحل میشود؟» گفت: اصول قانون اساسی عراق و آنچه از هویت فدرالی عراق در آن آمده و سایر بندهایی که روابط دولت فدرال و اقلیم کردستان را شکل میدهد، یکی از مهمترین دستاوردهای عراق جدید است که دولت به دنبال تحکیم و حمایت از آن به عنوان پایبندی دولتی قانونی بر اساس قانون اساسی و متعهد به اجرای آن و نیز تمام قوانین در حال اجرای کشور است.
اداره رسانه و اطلاعات دولت اقلیم کردستان عراق نیز در بیانیهای به شدت از موضوع منتشر شده در روزنامه رسمی الصباح عراق تحت عنوان «آیا اقلیم کردستان عراق منحل میشود؟ انتقاد و اعلام کرد:که در این مطلب یک نظرسنجی آمده است که در آن ذکر شده مردم از سلطه سیاسی در اقلیم ناامید شده اند و آرزو دارند به بغداد بازگردند؛ که این نظرسنجی اساس علمی ندارد و به دور از حقیقت است.
پیش از این روزنامه «الصباح» عراق نوشته بود که با کاهش چشماندازهای حل اختلافات سیاسی در اقلیم کردستان و ضعف همهجانبه عملکرد دولت اقلیم کردستان عراق، نظرسنجیهای مرکز «همهپرسی و تحلیل» نشان میدهد که انحلال اقلیم کردستان و بازگشت این منطقه به سلطه حکومت مرکزی عراق طرفداران زیادی در میان ساکنان اقلیم پیدا کرده است.