آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۱۸۲۳
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی:

درمان معتادان متجاهر نیازمند تأمین اعتبار است

اقطار تعریف پروسه بعد از خروج معتادان متجاهر از مراکز درمانی را ضروری اعلام کرد و گفت: ما برای این موضوع باید اعتبار و بودجه مورد نیاز را هم تعریف کنیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرهاد اقطار مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در مصاحبه با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو درمورد وجود ۸۰ هزار معتاد متجاهر در کشور اظهارکرد: برآورد‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین تحقیقات اساتید در دو سال اخیر حاکی از این است که بین ۶۲ هزار تا ۸۰ هزار نفر معتاد متجاهر در کشور داریم.

وی افزود: آمار ۲. ۵ میلیون نفر معتاد در کشور مربوط به سال ۱۳۹۴ است که رسماً در سال ۱۳۹۵ ابلاغ شد و بعد از آن قطعاً آمار بالاتر رفته است.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با بیان اینکه هنوز آمار جدیدی از جمعیت معتادان در کشور ارائه نشده گفت: این آمار هر سه سال یک بار باید انجام شود.

اقطار از وجود ۸۳ مرکز بزرگ و ۵۰۸ مرکز اقامتی و کمپ برای نگهداری معتادان متجاهر گفت و افزود: این روش که فقط اقامت معتادان متجاهر را پوشش می‌دهد قطعاً روش درستی برای درمان نیست و به همین دلیل هم خروجی آن کمتر از ۱۰ درصد است.

وی عنوان کرد: از افراد معتادی که دستگیر و به مراکز غربالگری فرستاده می‌شوند تعدادی متکدی و تعدادی هم دختران فراری و یا کودکان کار و کودکان خیابان هستند، اما یک عده هم معتادان متجاهر هستند که به مراکز ماده ۱۶ زیرمجموعه کمپ‌ها فرستاده می‌شوند.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، یادآور شد: سیکل پذیرفته شده در دنیا به این صورت است که معتادان متجاهر به روش‌های استاندارد درمان می‌شوند و قبل از خروج از مراکز هم پروتکل‌هایی برای مددکاری این افراد اجرا می‌شود.

این مقام مسئول تعریف پروسه بعد از خروج معتادان متجاهر از مراکز درمانی را ضروری اعلام کرد و گفت: ما برای این موضوع باید اعتبار و بودجه مورد نیاز را هم تعریف کنیم.

اقطار ادامه داد: این افراد باید در کمپ‌هایی خارج از شهر‌ها در قالب درمانگاه شامل پزشک و مددکار و بر اساس سن و نوع مصرف درمان شوند، اما روش فعلی (اقامت) به اجبار به سازمان بهزیستی داده شده که فقط از این افراد نگهداری می‌کند.

وی گفت: با وجود اینکه سازمان بهزیستی کار درمانی انجام نمی‌دهد، اما متأسفانه این ساختار به آن اضافه شده درصورتیکه طبق قانون باید مراکز بزرگی وجود داشته باشد که وزارت بهداشت در آن‌ها درمانگاه ایجاد کند و متأسفانه این کار انجام نشده است.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی اظهارکرد: ما در حال حاضر ۲۵ مرکز توانمندسازی در کل کشور داریم و آن برای افرادی است که بعد از خروج از مرکز در سیکل درمان قرار می‌گیرند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار