به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به تبیین دلایل تصمیم دانشگاه برای آموزش مجازی تا هفتم اردیبهشت پرداخت و گفت: تا آنجا که در مقدورات دانشگاه است، منافع و دیدگاه قاطبه دانشجویان مورد توجه قرار میگیرد و به درخواستهای دانشجویان رسیدگی و تصمیمات با حداکثر رضایتمندی به اجرا در میآید.
رئیس دانشگاه تهران اعلام مجازی شدن کلاسها را در راستای سیاست آموزش ترکیبی دانشگاه تهران دانست که در مرداد ماه ابلاغ شده و در همین زمینه تصریح کرد: مقطع زمانی اعلام شده برای اموزش مجازی بر اساس کار کارشناسی صورت گرفته است.
وی در تشریح ابعاد دلایل این تصمیم به تعطیلی هفته اول شنبه و یکشنبه و حجم بازگشت مسافران اشاره کرد و گفت: عملا حضور اکثریت دانشجویان در هفته اول در محیط دانشگاه امکانپذیر نخواهد بود و در هفته دوم نیز همزمانی با شبهای قدر و تعطیلی روز چهارشنبه، کلاسهای حضوری بایستی با تاخیر برگزار شود و عملا کمیت و کیفیت آموزش حضوری نیز بسیار پایین خواهد بود.
رئیس دانشگاه تهران افزود: در هفته چهارم نیز به علت تعطیلی روزهای یکشنبه و دوشنبه عید سعید فطر و مراجعت دانشجویان به محل سکونت عملا کلاسهای حضوری تعطیل خواهد شد.
وی در این زمینه اقدام جهادی و پیشگامانه دانشگاه تهران در بازگشایی حضوری در ابتدای سال ۱۴۰۱ و اصرار بر برگزاری کلاسهای حضوری در ایام التهابات ترم گذشته را یاداور شد و تاکید کرد: بدون توجه به ملاحظات دیگر، محور اقدامات مدیریت دانشگاه، تصمیم گیری معقول و با مشارکت تمامی ذینفعان دانشگاه در راستای مصالح دانشگاه بوده است و شانه خالی کردن از مسولیت و عافیت طلبی در مدیریت دانشگاه تهران جایی ندارد.
رییس دانشگاه تهران وجود زیرساختهای قوی و با کیفیت مجازی و استفاده بهینه از آنها را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: استفاده نکردن از این زیرساختها به نوعی اسراف بیت المال است.
وی در عین حال با یاداوری این نکته که هیچ گاه آموزش مجازی نمیتواند جایگزین آموزش حضوری شود به تجربه آموزش مجازی در دوره کرونا در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: در برهههایی از زمان و بویژه در ایام بین التعطیلی، آموزش مجازی اثربخشتر از آموزش حضوری است و عدم استفاده از این ظرفیت در جای خودش غیر معقولانه و خلاف مصالح دانشگاه و بیت المال است.
مقیمی به استفاده بهینه از منابع مالی بودجه دانشگاه اشاره کرد و با بیان اینکه سرفصل بودجه رفاهی دانشجویی مشخص و محدود است و مدیریت دانشگاه به عنوان خزانه دار و امانتدار بیت المال مکلف است از این منابع در راستای هدف مربوطه، مدیریت مالی بهینه اعمال نماید افزود: اگر در مقطعی در هزینه رفاهی دانشجویی همچون تغدیه و هزینه نگهداری تاسیسات گرمایشی و سرمایشی، صرفه جویی شود؛ در مقاطع دیگر صرف ارتقا کیفیت خدمات رفاهی دانشجویی خواهد شد و از نظر قانونی قابلیت انتقال به سرفصلهای هزینهای دیگر را ندارد.
وی این صرفه جوییها را به نفع دانشجویان ارزیابی کرد و این نوید را داد که این صرفه جویی به کمک ارتقا کیفیت و کمیت تغذیه دانشجویی در ایام دیگر خواهد آمد.
تمام دانشکده مدیریت دانشگاه تهران فرسوده بودن تاسیسات و ساختمانهای خوابگاهها را یاداور شد و فرصت یک ماهه را برای تعمیرات و بازسازی و همچنین سم پاشی و موضوعاتی از این قبیل را موقعیتی مناسب برای برای اقدامات نوسازی و خدمات رسانی بهتر و با کیفیتتر برای دانشجویان توصیف کرد.
رئیس دانشگاه تهران گفتگوی آزاد و متقابل با ذی نفعان را اصلی راهبردی در مدیریت دانشگاه تهران خواند و گفت: هر تصمیمی دارای موافقین و مخالفینی است و آمادگی کامل برای شنیدن صداهای مختلف در این زمینه وجود دارد به گونهای که بعد از جمع بندی تمامی نظریات، تا آنجا که در مقدورات دانشگاه است، منافع و دیدگاه قاطبه دانشجویان مورد توجه قرار گیرد.