به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه شاهد، احمد چلداوی گفت: رییس دانشگاه شاهد تاکید کرد: این همایش یک همایش سیاسی نیست در واقع یک همایش دانشگاهی و علمی است. میخواهیم نشان دهیم که مردم یمن تنها نیستند.
وی افزود: همبستگی سیاسی نخبگان جهانی، سیاست بین الملل و مقاومت مردم یمن، همبستگی حقوقی نخبگان جهانی، حقوق بین الملل و مقاومت مردم یمن، همبستگی هنری نخبگان جهانی، هنر متعهد و مقاومت مردم یمن، همبستگی ادبی نخبگان جهانی، ادبیات پایداری و مقاومت مردم یمن، همبستگی فرهنگی نخبگان جهانی بامقاومت مردم یمن، جامعه شناسی مقاومت مردم یمن، گروههای فعال در مقاومت یمن و نخبگان همبسته جهانی و نقش مقاومت مردم یمن در روند شکل گیری تمدن نوین اسلامی محورهای این همایش بین المللی است.
وی ادامه داد: نگاه ما به یمن یک نگاه ویژه و آخرالزمانی است. مردم یمن در تمهید ظهور آن منجی موعود نقش بسیار تعیین کنندهای ایفا میکنند. شاید دشمنان این نقش را زودتر کشف کردند و به همین خاطر با تمام قوای شیطانی به نبرد ملت مظلوم یمن رفتند و این فاجعههای بزرگ انسانی را بوجود آورده اند.
رییس دانشگاه شاهد افزود: در این همایش که یک همایش دانشگاهی بین المللی است، بدنبال آن هستیم که همبستگی نخبگانی و دانشگاهی دانشمندان و آزاد اندیشان سراسر جهان را با این مردم مظلوم اعلام کنیم.
چلداوی ادامه داد: در این همایش از اساتید دانشگاههای سراسر جهان از جمله کشورهای محور مقاومت، اروپایی، آمریکایی، استرالیا و سایر کشورها درخواست کردیم که نظرات خود را در مورد این حرکت بزرگ مردم یمن به صورت مقاله، پوستر ارایه دهند.
وی افزود: مردم یمن در این همایش از طریق سفیر و اساتید دانشگاهیان خود به ویژه دانشگاه صنعا کمک شایانی کردند و امیدواریم که این حرکت یک شروع مبارکی برای پایان سالها غم و اندوه به ستمی که به این مردم مظلوم روا رفته است.
وی تاکید کرد: امیدواریم که این همایش آغاز باشد بر یک فشار جهانی نخبگانی بر ستمکاران سعودی که دست از این جنایات بردارند و به واقعیتهای جهان تن دردهند. واقعیت بزرگی که در این همایش نشان داده میشود این است که نخبگان جهانی، فکر و عقل جمعی جهانی با این ستمهایی که به مردم یمن روا میشود مخالف هستند و از مقاومت آنها حمایت میکنند.
در ادامه نشست محمد صالحی مدیر اجرایی همایش نیز گفت: فرایند اجرایی همایش همبستگی نخبگان جهان با مقاومت مردم یمن از یکسال پیش آغاز شد. جلسات متعددی در قالب شورای سیاستگذاری، کمیتههای اجرایی و کمیتههای اجرایی فرعی برای اجرای برگزاری هرچه بهتر این همایش برگزار شده است.
وی گفت: این همایش بین المللی با همکاری ۱۸ پژوهشگاه، دانشگاه و سازمان برگزار میشود. ۱۰ پیش نشست علمی در قالب پیش نشستهای بین المللی برگزار شد.
صالحی ادامه داد: تاکنون ۱۹ مهمان خارجی از کشورهای مختلف از جمله استرالیا، هلند، هند، لبنان، بحرین و یمن اعلام آمادگی کردند و مقالاتی داشتند. از بین این ۱۹ نفر برخی افراد برجسته و صاحب نظر حضور دارند. امیدواریم که برگزاری این همایش نقطه عطفی برای جهت دهی و تمرکز افکار فرهیختگان جهان در راستای مقاومت مردم یمن باشد.
در ادامه شهره پیرانی دبیر علمی همایش گفت: از یکسال پیش صحبتهای اولیه برای برگزاری این همایش در دانشگاه شاهد آغاز شد. با توجه به این که موضوع حساسی بود باید زمینههای آن را چه در داخل و چه در خارج از کشور فراهم میکردیم. از اردیبهشت ماه به صورت رسمی دبیرخانه همایش آغاز به کار کرد.
وی افزود: کمیته علمی را نیز برای این همایش در نظر گرفته شد و اطلاع رسانی را در سرتاسر دنیا آغاز کردیم. تمرکز اصلی ما داخل ایران و کشورهای حوزه مقاومت بود، اما از طریق رایزنهای فرهنگی سعی کردیم با تمام نقاط دنیا ارتباط بگیریم و همایش را به آنها معرفی کنیم.
دبیر علمی همایش ادامه داد: از ابتدای آغاز به کار دبیرخانه همایش ۱۰ پیش نشست همایش بین المللی همبستگی نخبگان جهان با مقاومت مردم یمن و مرتبط با محورهای آن با هدف معرفی و شناساندن به کشورهای مختلف برگزار شد و مهمانانی هم از کشورهای هند، فلسطین، یمن، عراق و لبنان داشتیم.
وی با بیان اینکه در کنار برگزاری این پیش نشستها مقالاتی را دریافت کردیم که هفت مقاله از اساتید دانشگاه صنعا یمن بود، گفت: به طور کلی ۷۰ مقاله دریافت کردیم که بعد از بررسی ها، ۱۵ مقاله به عنوان مقاله برتر برای سخنرانی و چاپ در کتابچه همایش برگزیده شدند.