به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه تهران طی اطلاعیهای اعلام کرد از ۱۴ فروردین تا ۷ اردیبهشت ماه، کلاسها به صورت مجازی برگزار میشود.
طرحی که با مخالف اکثر دانشجویان مواجه شد. مسئولین دانشگاه دلایلی برای برگزاری کلاسها به صورت مجازی عنوان کردند.
کمرهای، معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: همزمانی ایام یاد شده با ماه مبارک رمضان و مشکلات موجود در بلیط بازگشت دانشجویان پس از تعطیلات نوروز دلیل این تصمیم است.
وجهی، معاون امور دانشجویی دانشگاه تهران در جمع نمایندههای موافق و مخالف این طرح یکی از دلایل مجازی شدن این سه هفته را مشکلاتی در خصوص بودجه اعلام کرد و گفت: در بحث بودجه مشکل داریم و یکی از عواملی مجازی شدن کلاسها، مشکلات مالی است.
در حالی که هاشم داداشپور، رییس سازمان امور دانشجویان در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجو، کمبود بودجه در اولین ماه سال را تایید نکرد و گفت: کمبود بودجه را تایید نمیکنم، زیرا در ۱۴۰۲ با شرایط جدید و منابع جدید شروع میشود و طبیعی است که دانشگاههای کشور در ماه اول نباید مشکل خاصی داشته باشند. ضمن اینکه ما در ماه رمضان نیز هست.
وی ادامه داد: من کمبود بودجه در اول سال تایید نمیکنم، زیرا سازمان برنامه و بودجه سعی میکند بر اساس سرانهای که برای دانشجویان تعریف شده بودجه به دانشگاهها بدهد. ممکن است این هم دلیلش باشد من اطلاعی ندارم، ولی سازمان برنامه و بودجه سعی کرده است با توجه به تغییرات قیمتی که رخ داده تعدیل کند که دانشگاهها مشکلی نداشته باشند؛ حداقل در ماه اول سال نباید مشکل خاصی وجود داشته باشند.
البته ناگفته نماند که دلایل دیگری همچون فرسوده بودن تاسیسات و ساختمانهای خوابگاهها و فرصت یک ماهه برای تعمیرات و بازسازی و همچنین سم پاشی از دیگر دلایل مجازی شدن کلاسهاست؛ که به نظر میرسد تابستان و تعطیلات نوروز فرصت بهتری برای انجام این کار است تا اینکه حق کلاس حضوری و امکانات آن از دانشجو گرفته شود.
سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در گفتگو با تلویزیون اینترنتی این دانشگاه گفت: تا آنجا که در مقدورات دانشگاه است، منافع و دیدگاه قاطبه دانشجویان مورد توجه قرار میگیرد و به درخواستهای دانشجویان رسیدگی و تصمیمات با حداکثر رضایتمندی به اجرا در میآید.
وی ادامه داد: عملا حضور اکثریت دانشجویان در هفته اول در محیط دانشگاه امکانپذیر نخواهد بود و در هفته دوم نیز همزمانی با شبهای قدر و تعطیلی روز چهارشنبه، کلاسهای حضوری بایستی با تاخیر برگزار شود و عملا کمیت و کیفیت آموزش حضوری نیز بسیار پایین خواهد بود. در هفته چهارم نیز به علت تعطیلی روزهای یکشنبه و دوشنبه عید سعید فطر و مراجعت دانشجویان به محل سکونت عملا کلاسهای حضوری تعطیل خواهد شد. در برهههایی از زمان و بویژه در ایام بین التعطیلی، آموزش مجازی اثربخشتر از آموزش حضوری است و عدم استفاده از این ظرفیت در جای خودش غیر معقولانه و خلاف مصالح دانشگاه و بیت المال است.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: اگر در مقطعی در هزینه رفاهی دانشجویی همچون تغدیه و هزینه نگهداری تاسیسات گرمایشی و سرمایشی، صرفه جویی شود؛ در مقاطع دیگر صرف ارتقا کیفیت خدمات رفاهی دانشجویی خواهد شد و از نظر قانونی قابلیت انتقال به سرفصلهای هزینهای دیگر را ندارد. این صرفه جوییها به نفع دانشجویان خواهد بود و این نوید را میدهم که این صرفه جویی به کمک ارتقا کیفیت و کمیت تغذیه دانشجویی در ایام دیگر خواهد آمد. فرسوده بودن تاسیسات و ساختمانهای خوابگاهها و فرصت یک ماهه را برای تعمیرات و بازسازی و همچنین سم پاشی و موضوعاتی از این قبیل موقعیتی مناسب برای نوسازی و خدمات رسانی بهتر و با کیفیتتر برای دانشجویان است.
مسئولین این دانشگاه معقتقدند برای رفاه دانشجویان در رفت و آمد و معضلات این چنینی تصمیم بر برگزاری کلاسها به صورت مجازی شده است. حال آنکه خود دانشجویان راضی نیستند.
با توجه به عدم رضایتمندی دانشجویان از این طرح، انتظار میرود دانشگاه در تصمیم گیری خود تجدید نظر کند!