گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو_ پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی به رونمایی از دشمنان واقعی رژیم صهیونیستی پرداخته و تاکید کرده که برخلاف روایتها و گفتمانهایی که مسوولان ارشد این رژیم به دنبال ترویج آنها هستند، افرادی همچون نتانیاهو و یا اعضای افراطی دولت وی همچون "ایتامار بن گویر" و "بزالل اسموتریچ" هستند که عملا هیچ آبرویی برای رژیم اشغالگر قدس نگذاشته اند و در حال تسهیل و سرعتبخشیدن به روند فروپاشیِ نهایی آن هستند.
پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارش خود مینویسد: «وضعیت در اراضی اشغالی واقعا آشفته است. بنیامین نتانیاهو اخیرا "یوآف گالانت"، وزیر جنگ دولت خود را به این دلیل که هشدار داد نیروهای نظامی اسرائیلی در اعتراض به سیاستهای نتانیاهو و دولتش در آستانه شورش هستند، اخراج کرد. در این راستا اراضی اشغالی شاهد برگزاری اعتراضات و اعتصابات گسترده نیز است. بانک ها، نظام بهداشت و سلامت، اتحادیههای کارگری، فرودگاهها و بنادر، عملا به نقطه فلج شدن رسیده اند. همه اینها موجب شد تا نخستوزیر رژیم اسرائیل هیچ راهی به جز عقب نشینی از طرح جنجالی اش جهت اجرای برخی تغییرات در نظام قضایی اسرائیل نداشته باشد.
در محیط بین المللی نیز وضعیت اسرائیل بهتر نیست. نتانیاهو خود را به مثابه پادشاه دیپلماسی و روابط خارجی اسرائیل معرفی میکند با این حال او و دولت افراطی اش تا حد زیادی روابط اسرائیل با جهان خارج را محدود کرده اند و آن را به یک نظام سیاسی منزوی تبدیل کرده اند.
به عنوان مثال، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی دولت نتانیاهو که خود از افراطیون سرشناس اسرائیلی است به تازگی به دلیل برخورد سردی که با وی درجریان سفرش به آمریکا شد و هیچ مقام دولتی آمریکایی حاضر به دیدار با وی نشد و البته لهجه و دانش افتضاحش در مورد زبان انگلیسی، مورد تمسخر قرار گرفته است. او در سفر اخیرش به فرانسه نیز آسیبها و خسارات جدی تری را به رژیم اسرائیل و سیاست خارجی آن وارد کرد.
او در جریان این سفر نقشهای را از رژیم اشغالگر قدس به نمایش گذاشت که در قالب آن، اردن و بخشهایی از سوریه و لبنان نیز جز اراضی اشغالی به حساب آمده بودند. اسموتریچ مدعی شده بود که هیچ چیز به اسم تاریخ و فرهنگ فلسطینی وجود ندارد و حتی ملت فلسطین نیز موجودیت مستقل ندارند. این موضع گیریهای عجیب او در فاصله کمی پس از آنکه وی خواستار نابودی یک روستای فلسطینی به "الحوره" و کشتار ساکنانش شده بود، ایراد شده اند.
اردن که در سال 1994 با اسرائیل یک توافق صلح امضا کرد و بیشترین مرز را با رژیم اشغالگر اسرائیل دارد، به شدت از رویهها و اقدامات دولت نتانیاهو و اعضای حاضر در آن نظیر بزالل اسموتریچ عصبانی شده است. در این راستا، پارلمان اردن با رایی بالا خواستار قطع روابط دیپلماتیک با رژیم اسرائیل شده و دولت اردن نیز مواضع اخیر وزیر دارایی اسرائیل علیه اردن را محکوم کرده است. البته که موضع گیریهای اعضای افراطی کابینه نتانیاهو نه فقط اردن، بلکه دیگر کشورهای منطقه نظیر عربستان سعودی، سوریه، امارات، الجزایر، کویت، بحرین، مصر، عمان، ایران، اتحادیه عرب، سازمان همکاریهای اسلامی، اتحادیه اروپا و متحدان سنتی اسرائیل نظیر فرانسه و آمریکا را نیز خشمگین ساخته است.
دلایل زیادی وجود دارند که میتوانند علت عصبانیت دولت آمریکا از نتانیاهو و دولتش را توضیح دهند. علیرغم توصیه و هشدارهای فراوان، دولت نتانیاهو عملا همان اقداماتی را انجام داده که واشینگتن تاکید داشت این دولت آنها را انجام ندهد. مقامهای سیاسی و امنیتی آمریکایی در مدت اخیر بارها از منطقه دیدن کردهاند و با نتانیاهو ملاقات داشته اند و ناخرسندی خود را از دولت وی و رویههای عوامفریبانِ حاضر در آن نظیر ایتامار بن گویر و بزالل اسموتریچ ابراز کرده اند و گفته اند که دولت آمریکا به صورت مستقیم نَه با آنها تعامل خواهد داشت و نه ملاقات خواهد کرد.
نتانیاهو تمام تلاش خود را کرد تا به آمریکاییها اطمینان خاطر دهد که کاملا کنترل را در اختیار دارد. با این حال، دروغ بودن این ادعای وی خیلی زود آشکار شد. تنها چند روز پس از تلاشهای نتانیاهو در زمینه مذکور، وی به اردن رفت و با پادشاه اردن دیدار کرد. هم بن گویر و هم اسموتریچ گفتند که به تعهدات اعلامی نتانیاهو به پادشاه اردن در مورد مسجد الاقصی و یا موضوع شهرک سازیها در کرانه باختری، کوچکترین تعهدی ندارند.
حدودا 15 روز قبل، نشستی در شرم الشیخ مصر برگزار شد تا از تشدید خشونتها در منطقه کرانه باختری اشغالی جلوگیری شود. نمایندگان اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین در این نشست شرکت داشتند. البته که مقامهایی از دولت آمریکا، دولت اردن و البته دولت مصر هم در آن حاضر بودند. اینطور توافق شد که اسرائیل به مدت 6 ماه روند شهرک سازیهای غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطینی را متوقف سازد.
با این حال، رژیم اسرائیل تنها اندکی پس از این نشست، قانون تخیله شهرکهای غیرقانونی در کرانه باختری و مجاورت نوار غزه را لغو کرد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این حرکتِ طرف اسرائیلی را تحریک کننده، غیرسازنده و ناسازگار با تعهدات اسرائیل به دولت آمریکا توصیف کرد. در عین حال، دولت آمریکا، سفیر اسرائیل در واشینگتن را نیز احضار کرد. جالب اینکه نتانیاهو که نتوانسته شرایط را کنترل کند گفت که "لغوِ قانون مذکور صرفا ماهیت نمادین داشته است".
نتانیاهو در جریان سفر اخیرش به آلمان (همان کشوری که لابیهای اسرائیلی در آن نفوذ زیادی را دارند)، به دلیل اقدامش در پیشبرد طرح جنجالی اش مبنی بر ایجاد تغییرات در نظام قضایی اسرائیل، به نحوی دیپلماتیک با انتقادات و سرزنشهای جدی رو به رو شد. "اولاف شولتس" صدراعظم آلمان به طور خاص نگرانی خود در رابطه با مساله مذکور را به صراحت اعلام کرد. وی از نتانیاهو درخواست کرد که در تعامل با جریانهای منتقد و مخالف و شهروندان اسرائیلی، به راهکاری فراگیر دست یابد و به بحران در اراضی اشغالی خاتمه دهد و از اوج گیری دیکتاتوری در اسرائیل جلوگیری کند.
نتانیاهو نیز در پاسخ به اولاف شولتس گفت که طرح وی به دنبال تضعیف آنچه دموکراسی در اراضی اشغالی خوانده میشود نیست. با این حال، روند تحولات جاری در اراضی اشغالی، در نقطه مقابل این طرح و تفسیر نتانیاهو قرار دارد. اضافه بر این ها، نتانیاهو تاکنون نتوانسته جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را نیز در رابطه با سیاست هایش قانع کند. بایدن اخیرا گفته است: "همچون دیگر حامیان قدرتمند اسرائیل، من نیز شدیدا نگران هستم. اسرائیلیها بیش از این نمیتوانند به روند جاری خود ادامه دهند". جالب اینکه بایدن تاکید کرده در کوتاه مدت، قصدی برای ارسال دعوتنامه برای نتانیاهو و ملاقات با وی در آمریکا ندارد.
اینطور به نظر میرسد که نتانیاهو و طیف متحدان سیاسی وی در دولتش، عزمی راسخ جهت نابود کردن روابط تل آویو با دولتی (دولت آمریکا) دارند که سالانه بیش از 3.8 میلیارد دلار کمک نظامی به رژیم اسرائیل میکند. نتانیاهو اخیرا در توئیتی ادعا کرده که اسرائیل تصمیمات خود را مستقل و متکی بر آرای شهروندانش میگیرد و در این مسیر حتی نزدیکترین دوستان آن نیز نمیتوانند اراده خود را بر آن تحمیل کنند.
وزیر دولت نتانیاهو، ایتامار بن گویر نیز به این نکته اشاره کرده که اسرائیل یک ستاره دیگر روی پرچم آمریکا نیست (به این معنا که اسرائیل یکی از ایالات آمریکا نیست). چیزی که بن گویر مدعی شده بهتر است رئیس جمهور آمریکا آن را بفهمد. باید اذعان کرد که با وجود افرادِ اینچنینی در عرصه قدرت سیاسی اسرائیل، این رژیم به هیچ دشمن خارجی نیاز ندارد.»