آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۸۹۲۵

پیش بینی کاهش قیمت دلار بر اساس نرخ درهم

بر اساس آنچه که در بازار ارز ایران مرسوم است، قیمت درهم پیشرو‌تر از قیمت دلار بوده و یکی از عوامل بسیار تاثیرگذاری که قیمت دلار را تعیین می‌کند، نرخ درهم است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بازار فیزیکی ارز از تب و تابی که در بهمن ماه و اوایل اسفند ۱۴۰۱ داشت، گذر کرده است و امروز شرایط آرام تری را پشت سر می‌گذارد.

روز گذشته ۱۹ فروردین نرخ درهم در بازار غیر رسمی نزدیک به هزار تومان کاهش پیدا کرد و از ۱۴ هزار ۳۵۰ تومان به حدود ۱۳ هزار ۳۰۰ تومان رسید.

قطعا یکی از راه‌هایی که فعالان بازار ارز بتوانند قیمت دلار را به صورت کوتاه مدت پیش‌بینی کنند همین نرخ درهم و نوسانات آن است؛ در واقع از آنجا که نرخ درهم در برابر دلار روی ۳.۶ میخکوب شده و هر دلار برابر با ۳.۶ درهم در امارات است، از همین رو افت یک هزار تومانی درهم در بازار دیروز می‌تواند حاکی از ادامه افت دلار در روز‌های آینده باشد.

بر اساس آمار‌ها نرخ درهم در بازار غیر رسمی در یک هفته اخیر با افت ۱۳ درصدی از ۱۴ هزار ۹۰۰ تومان به ۱۳ هزار ۳۰۰ تومان رسیده و در همین مدت نیز قیمت دلار با ۱۱ درصد کاهش از ۵۴ هزار و ۵۰۰ تومان به ۴۹ هزار تومان کاهش پیدا کرده است.

بر اساس آنچه که در بازار ارز ایران مرسوم است، قیمت درهم پیشرو‌تر از قیمت دلار بوده و یکی از عوامل بسیار تاثیرگذاری که قیمت دلار را تعیین می‌کند، نرخ درهم است. از آنجا که عمده ارز‌های صادراتی ایران در نهایت به صورت درهم وارد کشور خواهد شد و سیستم ارزی ایران بعد از تحریم‌ها تا حد زیادی به درهم برای مبادله با دلار وابسته شده است، از همین رو مشخص است که اقدامات انجام شده در کنترل نوسانات بازار ارز مثبت بوده است.

تغییر مکانیسم عرضه دلار با کارت ملی، افزایش عرضه درهم در مرکز مبادله ارز و طلا، حضور فعال‌تر بانک مرکزی در بازار غیر رسمی و در نهایت خوش‎‌بینی‌های ایجاد شده از ارتقای مناسبات اقتصادی ایران با کشور‌های عربستان، امارات و بحرین، موجب شده است قیمت دلار پس از پایان تعطیلات نوروزی وارد مسیر کاهشی شده و ادامه آن نیز دور از ذهن نباشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار