به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران امروز در ابتدا در روند رو به رشد قرار گرفت، اما از میانه راه روند کاهشی به خود گرفت و در پایان معاملات با کاهش ۲۲ هزار و ۳۳۱ واحد نسبت به روز قبل به رقم ۲ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۳۱۱ واحد رسید.
همچنین شاخص هموزن با کاهش ۳۲۲ واحد به رقم ۶۸۷ هزار و ۵۷۵ واحد رسید. ارزش روز بازار به بیش از ۸ میلیون و ۱۱۲ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز ۲۲.۸ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب حدود ۱.۵ میلیون معامله و به ارزش ۱۵ هزار و ۷۷۱ میلیارد تومان دادوستد کردند. همه شاخصهای بورس امروز به رنگ قرمز درآمدند و شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی با یک درصد کاهش همراه شدند.
این دو شاخص با معیار هموزن به اندازه ۵ صدم درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور ۹۹ صدم درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس یک درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس ۹۸ صدم درصد کاهش یافت.
امروز نماد گل گهر بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس را داشته و برعکس نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه، ملی مس، هلدینگ معدنی خاورمیانه، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین و پتروشیمی پارس به ترتیب بیشترین اثر کاهشی بر شاخص بورس را داشتند.
در فرابورس ایران امروز شاخص کل با ۶۵ واحد افزایش به رقم ۲۷ هزار و ۵۲۲ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۵۱۳ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس به ۴۲۵ هزار میلیارد تومان بالغ شد.
معامله گران امروز بیش از ۱۲.۲ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۶۸۳ هزار معامله و به ارزش ۱۱۰ هزار میلیارد تومان دادوستد کردند. با این حساب ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس در مجموع به بیش از ۱۲۶ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز نمادهای پتروشیمی مارون، مالی سپهر صادرات، جهان فولاد سیرجان، پتروشیمی زاگرس و انتخاب الکترونیک به ترتیب بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای آریاساسول و فولاد هرمزگان بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.
گفتنی است گرچه در چند روز گذشته از سال روند رو به رشد در بورس اتفاق افتاد و شاخص به بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد هم رسید، اما ذات بازار سرمایه همراه با ریسک و نوسان است و معامله گران حتما قبل از معامله باید مطالعه، مشورت و تحلیل داشته باشند.
دولت در نظر دارد با حمایت از بازار سرمایه این بازار را به عنوان سکویی برای تامین مالی شرکتهای بزرگ قرار دهد و با رونق شرکتهای بورسی به رونق تولید و مهار واقعی تورم کمک کند.