به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان نشان دادند که با استفاده از نانوذرات برای حمل mRNA به کبد، میتوان آلرژی به بادام زمینی را در موشها درمان کرد.
آلرژی به بادام زمینی از هر ۵۰ کودک، یک نفر را تحت تأثیر قرار میدهد و شدیدترین موارد مربوط به این آلرژی منجر به یک واکنش ایمنی بالقوه کشنده به نام شوک آنافیلاکتیک میشود.
در حال حاضر، تنها یک روش درمان تایید شده برای این مشکل وجود دارد که شدت واکنش آلرژیک را کاهش میدهد، اما ماهها طول میکشد تا اثربخش باشد. گروهی از ایمنی شناسان دانشگاه کالیفرنیا به دنبال حل این مشکل هستند.
این گروه با الهام از واکسنهای ضدکرونا و همچنین تحقیقات خود در مورد این بیماری، نانوذراتی ایجاد کردندکه mRNA را به سلولهای خاصی در کبد منتقل میکند. این سلولها به نوبه خود به بدن برای دفاع طبیعی و تحمل پروتئینهای بادام زمینی آموزش میدهند.
در آزمایش روی موشها، نانوذرات نه تنها آلرژیهای بادام زمینی را معکوس کرده، بلکه مانع از پیشرفت میزان آلرژی در بدن شدند. نتایج این مطالعه در مجله ACS Nano منتشر شده است.
آندره نل از محققان این پروژه میگوید: «تا جایی که ما میدانیم، mRNA هرگز برای درمان بیماری آلرژیک مورد استفاده قرار نگرفته است. ما نشان دادیم که این پلتفرم میتواند برای آرام کردن آلرژیهای مربوط به بادام زمینی استفاده شود. ما معتقدیم که ممکن است بتوان همین کار را برای سایر آلرژنها، در مواد غذایی و همچنین شرایط خود ایمنی انجام داد.»
محققان به دو دلیل روی کبد متمرکز شده اند: اول این که، کبد آموزش دیده است که به هر چالشی پاسخ ندهد، زیرا مرتباً با مواد خارجی از جمله آلرژنها بمباران میشود. دوم این که، این اندام حاوی آنتی ژن است که پروتئینهای خارجی را جمع میکنند و سیستم ایمنی بدن را آموزش میدهد تا به جای حمله در هنگام شناسایی، آنها را تحمل کنند.
در این نانوذرات، محققان بخشی از mRNA برای رمزگذاری اپی توپی انتخاب شده که پروتئین بادام زمینی را ایجاد میکند و این پروتئین در سلولهای کبدی باعث میشود تا این اندام دستور تحمل این پروتئین را در بدن صادر کند.
برای ارزیابی اینکه آیا نانوذرات آنها از آلرژی بادامزمینی جلوگیری میکند، محققان آن را روی موشها آزمایش کردند. موشهایی که با نانوذرات به روز شده تحت درمان قرار گرفتند، علائم خفیفتر نسبت به گروه کنترل نشان دادند.