به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، وحید یامین پور در آئین رونمای از سامانه «نخستین جشنواره ملی فرهنگی و آموزشی زوج مانا»، با بیان این که ازدواج دانشجویی وضعیت بسیار خوبی در کشور دارد، افزود: نرخ طلاق در این نوع ازدواج مثبت متوسط و بسیار پایینتر از دیگر ازدواجها است.
وی ادامه داد: از جهت ازدواج به موقع و بهنگام، میتوانیم بگوییم خانواده در ازدواج دانشجویی در زمان مناسب تشکیل میشود که اثراتش هم در فرزندآوری بهتر است بنابراین حمایت از ازدواج دانشجویی باید یک راهبرد در کشور باشد یعنی همه دستگاهها باید سهمی در این موضوع داشته باشند. در مباحث و زمینههای مادی و امکانات لازم برای برگزاری ازدواج دانشجویی، خوابگاههای متاهلی و سایر امکانات آغاز زندگی، همه باید یک سهمی داشته باشند، چون نتیجه و آثار مثبت آن برای همه است.
معاون امور جوانان گفت: اینکه این دغدغه وجود داشته که ازدواج دانشجویی صرفاً یک نقطه نباشد و برای آن برنامه ریزی داشته باشیم، یک دوراندیشی را میطلبید که در مجموعه همکاران و دوستان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برای آن فکر و برنامه ریزی شده است.
وی با تاکید بر آموزش زوجهای دانشجو پس از ازدواج، گفت: آموزشهای مناسب برای پایداری خانوادههای ازدواج دانشجویی، کار مؤثر و خوبی است که برای آن در این طرح فکر شده و نمونههای آن در دورههای آموزشی که در مشهد برگزار میشود به چشم میخورد و جای خالی اندیشیدن و فکر کردن برای اوقات پس از ازدواج خوشبختانه پر شده است.
یامین پور با بیان این که معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در حوزه ازدواج دانشجویی انگیزه دارد، اظهار داشت: درست است که ما بیشتر تمرکزمان در آموزشهای پیش از ازدواج است، ولی در حوزه مسائل حین و آموزشهای پس از ازدواج هم دغدغه داریم و دولت هم در این خصوص دغدغه دارد، مجموعههای مختلف دولت به ویژه معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری پیگیر هستند که در پنج سال پس از ازدواج تمهیداتی بیاندیشند که حتی المقدور آسیبهایی که ممکن است متوجه سالهای ابتدایی پس از ازدواج باشد از خانوادهها دور کنند.
وی با بیان این که سلسله پیش بینیهای فرهنگی که در این طرح انجام شده دو هدف اصلی را دنبال میکند، گفت: اولین هدف این است که خود خانوادهها کاری برای انجام دادن در حیطه مباحث فرهنگی و آموزشی داشته باشند که این خودش اتفاق مهمی است که خانواده رها نشود و برای انجام یکسری کارهای فرهنگی و آموزشی تشویق و سوق داده شود.
معاون امور جوانان ادامه داد: دومین هدف این است که از طریق خانواده و زوجهای جوان دانشجو کاری برای سطح عمومی فرهنگ در جامعه انجام شود که با توجه به اشتیاق و انگیزهای که زوجهای دانشجو دارند جزو مؤثرترین کارها خواهد بود، حتی میشود بخشی از این فعالیتها را به سمت مسائل حیطه فرهنگی که امروز با آن مواجه هستیم سوق داد مثلاً در بحث حجاب و عفاف و زیست عفیفانه یک دغدغه عمومی وجود دارد که پررنگترین راهبرد موجود کنشهای فرهنگی مردمی است که متولی این کنشها دولت نیست بلکه مردم هستند که این میتواند یکی از کارهایی باشد که زوجهای جوان برای آن آموزش ببیند، انگیزه پیدا کنند و تشویق شوند.
یامین پور در پایان با تقدیر و تشکر از دست اندرکاران این جشنواره، گفت: اتفاق مبارک و خوبی است و ان شاءالله نتایج دلگرم کننده و اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود.