به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در همایش «دانشگاه تراز انقلاب اسلامی مبتی بر گام دوم انقلاب» که در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد، ضمن گرامیداشت شهادت شهید مطهری و بزرگداشت مقام معلم گفت: مهمترین مسئله ما مسئله علم نافع است در نظام آموزشی ما بسیاری از محتوا ها یا صرفاً علم نیست یا نافع نیست بسیاری از تصمیم گیری ها در کشور نیز یا علمی نیست و یا نسبی برای مسائل کشور ندارد.
وی افزود: سالهاست که این سوال مطرح است که ما چه تعداد دانشجو در چه سطحی و در چه رشته هایی می پذیریم و چرایی این کار چیست به این دلیل جوابی برای آن نداریم که اساساً برنامهای برای جذب و هدایت دانشجو و مسیر آموزش وی موجود نیست متاسفانه دانشگاههای ما صرفاً در حد دارالترجمه هستند و تولید علم در دانشگاه ها شکل نمی گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: تا زمانی که ترجمه بیش از تولید علم است و واردات در اقتصاد بیش از صادرات است آن ملت تمدن ساز نیست تمدن سازی از لحظه ای شروع می شود که تولید بیش از ترجمه و صادرات بیش از واردات باشد.
وی گفت: همچنان بعد از ۴۰ سال دیپلم بیکار را تبدیل به کارشناس ارشد بیکار می کنیم و اکثر خروجیهای دانشگاههای ما شغلی غیر مرتبط با رشته تحصیلی شان در دانشگاه دارند یکی از علتهای آن این است که اساساً رشته های موجود معطوف به حل مسئله طراحی نشده اند
رحیم پور ازغدی افزود: در صد سال اخیر که همه جهان مشغول ترجمه حرف های غربی آن هستند صرفاً مرعوب تکنولوژی و ایدئولوژی آنان شدهاند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: ما بهترین مصوبات بشری را در جمهوری اسلامی داشتیم .حرفهای خوب عالم را در این چهل سال در این مصوبات آوردیم. در همین جلسهای که مقام معظم رهبری با فرهنگیان داشتند این مطالبه را داشتند که طرح تحول آموزش پرورش به کجا رسید؟ برای طرح پیشرفت ایرانی اسلامی جلسات متعددی گذاشتند و ساعت ها کار برای این طرح صورت گرفت. به کجا رسید؟
وی ادامه داد: اگر نتوانیم به این سوال جواب دهیم، صحبت از تمدن سازی، شوخی است. چرا که مهمتر از علم، مدیریت علم است. بارها گفته شده که ما باید به قله برویم، اما این هنوز مامیتوانیم نیست، بلکه ما میخواهیم است. ما میتوانیم باید نقشه راه داشته باشد . رهبری گفتند در رابطه با سندتحول آزموش نقشه راه نداریم. به نظر من یکی از اسرار مدیریت غرب بر جهان، مدیریت علمی است که تمام نابغه های کشور های دیگر را جمع میکرد.
رحیمپور با بیان اینکه اغلب مقالاتی که در دانشگاه ها است حرفهای تازهای ندارند، گفت: حوزه بد، آخوند بد، دانشگاه بد، برای جامعه مشکلاتی را ایجاد کرده است.از آن طرف دانشگاه و حوزه خوب میتواند دین و دنیای مردم را درست کند.
وی ادامه داد: یکی از آفت های انقلاب اسلامی از منظر شهید مطهری این است که ما کارهای خوب را شروع میکنیم اما ناتمام می گذاریم.
رحیمپور ازغدی یادآور شد: ۲۲بهمن ۵۷، پایان انقلاب اسلامی نبود بلکه آغاز انقلاب بود. راس نظام عوض شده و هنوز مابقی نظام سازی در خانواده، سینما، اقتصاد و... باقی مانده است. وقتی اینها را درست کردیم، میتوان از تمدنسازی صحبت کرد. اگر افراد کمی که در حال تمدن سازی هستند، با بدنه اجرایی، امور را به درستی مدیریت کنند، این مشکلات حل می شود .
وی تاکید کرد: در بعضی مسائل و پروژه های علمی حمایتهای تمدن سازانه ای شد. در تکنولوژی سلول های بنیادی، هسته ای، موشکی و غیره. اما متاسفانه بسیاری از پذیرش های نظام آموزشی ما هدفمند نیست و باز هم رهبری بودند که پس از ۴۳ سال این سوال را مطرح کردند که اساساً چرا نظام آموزشی ما صرفاً باید هدایت جوانان به دانشگاه را انجام دهد.
وی ادامهداد: باید پرسید هدف از پذیرش دانشگاه چه باید باشد؟ گسترش کمی دانشگاه بدون مهندسی و برنامه ریزی دقیق آن نتیجه ای جز پرورش دکترهای بیکار ندارد و این مقوله حاصلی جز افزایش خشم جوان و در کنار آن شکل گیری آسیب های اجتماعی ندارد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ما برای صعود علمی نیازمند یک نردبان هستیم. حلقه مفقوده مدیریت علمی کشور ما اس شناخت اولویت آن و نقشه راه مدیریت علمی کشور به مثابه نردبان ترقی از ملزومات اساسی مدیریت علمی کشور است
وی در ادامه تاکید کرد: تمدن سازی صرفاً با خواستن محقق نمیشود بلکه نیازمند نقشه راه است پس این دانشگاه جامع انقلاب اسلامی باید رابطه کلیات و جزئیات را برقرار کند وگرنه ده سال دیگر این دانشگاه نیز مثل سایر نهادهای دیگر کارکرد خاصی نخواهد داشت.
رحیمپور ازغدی با تاکید بر لزوم آیندهنگری در تمدنسازی گفت: شهید مطهری میگفتند یکی از مشکلات انقلابهای قبلی که باعث شد ناتمام بمانند این بود که رهبرانشان کوتاه مدت فکر میکردند. در همین نهضت مشروطه رژیم و ارتش روس را شکست دادند اما برای مابقی انقلاب، برنامه نداشتند و اگر درست رهبری میشد، رژیم قاجار و پهلوی به وجود نمیآمد. شهید مطهری گفتند ترس آن را دارم که انقلاب اسلامی نیز دچار چنین مسئلهای شود.
وی با انتقاد از برخی ناکارآمدیها گفت: وقتی اوضاع سخت است، خیلی از افراد زمان کارکردن، حاضر نیستند اما برای امکانات و شغل و مدیریت همه می آیند. تمدن سازی انقلاب در انقلاب است و غیر انقلابی نمیتواند حافظ انقلاب باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان، پیشنهاداتی را برای عملکرد مطلوب دانشگاه جامع انقلاب اسلامی ارائه کرد و گفت: دانشگاه جامع انقلاب اسلامی باید مثلاً برای ۵۰مورد مسئله و مشکلی که در کشور داریم بران آن برنامه ریزی کند. برای تحقق ما میتوانیم دو مقدمه لازم است: ما میدانیم و ما میخواهیم یعنی اشراف به موضوع و انگیزه انجام کار را داشته باشیم تا به ما میتوانیم برسیم. بنابراین برای نقش آفرینی هرچه بهتر، همه مشکلات و ناکارآمدی ها را ببینید،گره هارا پیدا کنید و تمرکز کنید و راه حل را جستجو کنید تا مسیر تمدنسازی را به نحو مطلوب پیش ببرید.