به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در نشست خبری که امروز برگزار شد، گفت: نمایشگاه کار را در دانشگاه تهران برگزار می کنیم که با حضور ذینفعان کسب وکار برگزار خواهد شد که دانشگاه تهران شعار خود را کسب وکار با موضوع علم قرار داده که در دانشکده کارآفرینی راه حل هایی را بیندیشد.
وی افزود: برای اینکه دغدغه دانشجویان را در حوزه کار رسیدگی کنیم اقداماتی را سرانجام دادیم که برخی آغاز شده و برخی دیگر در حال برنامه ریزی است که اشتغال دانش آموختگان کار جدیدی است و قبل از این مسئولین دانشگاه می گفتند که ما مسئولیتی نداریم و باید نهادهای دیگری مسئولیت آن را برعهده بگیرند.
مقیمی افزود: وظیفه دانشگاه پرورش دانش آموختگان است اما وقتی صحبت از دانشگاه کارآفرین می کنیم باید نقش خود را در اتصال دانش آموختگان با محیط کسب و کار را انجام دهد و این همگرایی ها در معاونت ها باید انجام شود اما برنامه ریزی نشده و در عمل همگرایی بین معاونت های دانشگاه نیست.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه گفت: جلسات از مدتها قبل آغاز شده و شروع آن با معاونت پژوهشی بود. ابتدا ارتباط با صنعت در دانشگاه راه اندازی شد که فقط در حد مذاکره با مراکز صنعتی کار می کرد بیش از ۱۰ هزار دکتری و ۸ هزار ارشد و بیش از ۱۵ هزار کارشناسی که اگر تحصیلات تکمیلی را در نظر بگیریم بیش از ۳۰ هزار نیروی کار هستند که گام اول می طلبید که این همگرایی در معاونت های دانشگاه انجام شود.
وی افزود: زیر ساخت های قانونی فراهم شده و در حوزه آموزش تغییرات از یک سال قبل آغاز شده و دروس کارورزی را تقویت کردیم و دوره های مهارتی متناسب با محیط کار و مهارت آموزی است و به گونه ای که بسته کاملی را در حال تدوین هستیم و جلسات آن هر هفته تشکیل می شود.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: تلاش ما این است که در حوزه فرهنگی و تفریحی برای دانشجویان اقدامات مناسبی را داشته باشیم. به وزارت علوم اعلام کردیم که آمادگی داریم این الگو را برای سایر دانشگاه ها به ویژه دانشگاههای تهران ارائه دهیم و پذیرای دانشجویان آنها باشیم که این محیط در شهرک صنعتی اشتهارد فراهم شده است.
وی ادامه داد: در شهرک صنعتی اشتهارد نزدیک به ۶ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد و تلاش کردیم که رابطه بین پایانامه ها و پارک های علم و فناوری ایجاد کنیم که پایان نامه ها با نیاز پارکها باشند. شرکت هایی که در این نمایشگاه حضور پیدا کنند ۴۰۰ فرصت شغلی برای دانشجویان ایجاد خواهند کرد.
رئیس دانشگاه تهران گفت: مجموعه ای تحت عنوان گروه بیوتکنولوژی در دانشگاه تهران داریم که قبلا نخبگان به مرحله دکتری برسند مهاجرت می کردند که آمار بالایی هم بودند که این مجموعه به دانشکده ارتقا پیدا کرد و یکی دیگر از مشکلات مهاجرت نخبگان کمبود آزمایشگاهها است که وقتی اساتید و دانشجویان به فرصت مطالعاتی می روند مهاجرت می کنند از یکی از بانک ها در حال دریافت تسهیلات ۱۵۰ میلیون یورو هستیم برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی که بتوانیم تجهیزات را نوسازی کنیم و تلاش می کنیم تبدیل به احسن سرمایه های دانشگاه تهران آنها را برای آزمایشگاهها استفاده کنیم.