به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، عباس موزون مجری «زندگی پس از زندگی» درباره مراقبت از تجربهگرانی که در این برنامه حضور پیدا میکنند گفت: ما در مواجهه با این افراد، با دو طیف مواجهیم. آنهایی که این تجربهگران را شیاد و دروغگو میدانند و بعد از حضور آنها در برنامه اذیتهایی به آنها میرسانند. عدهای هم از همین سو که شما گفتید سراغ آنها میروند. راهکاری که ما داشتیم اول این بود که در پایان هر گفتگو از تجربهگر بپرسیم آیا بعد از آن تجربه مجدد آلوده به گناه شدهای یا نه تا خودش معترف شود که هنوز هم یک فرد عادی است. اما بعد احساس کردیم گویی این میزان کافی نیست و گویی مخاطب متوجه این موضوع نشده بود.
وی ادامه داد: به همین دلیل در پشتصحنه به همه این افراد این توصیه را داریم که وقتی برنامه پخش شد، خود را در جایگاه مدرس و معلم دیگران نبینید و به اشتباه برای خود اوج نگیرید. حضور در این برنامه نه حکم مدرک تحصیلی را دارد نه شما را تبدیل به عالم دهر میکند. تذکر میدهیم که شاید عده زیادی در فضای مجازی به شما مراجعه کنند و چنین شائبهای را برایتان بهوجود بیاورند، اما باور نکنید و سعی کنید به این حرفها بیتوجه باشید. در عین حال، اما بالاخره از میان این بالغ بر ۱۴۰ نفر، بودهاند دو سه نفری که لغزیدهاند و بنده همچنان از آنها گلهمند هستم.
مجری برنامه زندگی پس از زندگی افزود: این افراد عهد دوستانهای که با هم بسته بودیم را شکستند، اما میدانم که مقصر هم نیستند، مقصر اصلی طیفی از جامعه و بهخصوص مراکز حوزوی و دانشگاهی ما هستند که با من تماس میگیرند و میخواهند برخی از تجربهگران را به برنامههای خود دعوت کنند! همین مراکز گاهی بدون ارتباط با من اقدام به دعوت از این افراد میکنند و همانها مقصر هستند که یک تجربهگر را به مسیر انحرافی میکشانند. این بسیار اشتباه است. این افراد علم ندارند، صرفاً یک تجربه دارند.
عباس موزون گفت: ما بنا به جوانب و مصالح متعدد، از تجربه گران تعهد کتبی گرفتهایم که پس از برنامه به سراغ زندگی عادی خود بروند و اینگونه نباشد که با هدف سخنرانی، وعظ و یا بازتکرار تجربهشان سر از منبر و تریبون و مدرسه و مسجد و آمفی تئاتر یا رسانههای مختلف درنیاورند؛ و همیشه از ایشان خواستهایم که پس از خروج از استودیو برگردند سر زندگی قبلی و عادی شان. نه اینکه بر اثر مراجعات مردم تصمیم بگیرند که بر پایهی این تجربه، تریبون سازی و میانداری کنند.