کد خبر:۱۰۷۴۵۱۸

وزیر کشور ترکیه آمریکا را به مداخله در انتخابات این کشور متهم کرد

وزیر کشور ترکیه، آمریکا و رسانه‌های غرب را به دستکاری و مداخله در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آنکارا متهم کرد.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه می‌گوید که مداخله رسانه‌های غرب در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی آتی این کشور، در راستای عملی کردن نقشه آمریکا است.

تعدادی از رسانه‌های آمریکایی و اروپایی، بهار ۲۰۲۳ و تنها چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری هفته آینده ترکیه، به پوشش اخبار و حواشی این انتخابات پرداخته و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور را به عنوان یک دیکتاتور و ظالم معرفی کردند.

سویلو سوم مه (۱۳ اردیبهشت) گفت که آمریکا با هدف اتمام کاری که جولای ۲۰۱۶ شروع کرده، قصد دارد در انتخابات پیش رو، دست به کودتای ریاست جمهوری بزند. سویلو معتقد است که واشنگتن در آن سال نتوانست کارش را تمام کرده و اردوغان را کنار بزند. او همچنین آمریکا را به دست داشتن در کودتای نظامی سال‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۱ در ترکیه متهم کرد.

وزیر کشور ترکیه امروز (چهارشنبه) در ادامه انتقادات صریح از واشنگتن گفت: نقشه آمریکا لحظه به لحظه تشدید می‌شود. دلیل مداخله رسانه‌های غربی هم این است که آن‌ها به نقشه آمریکا پی برده و می‌خواهند آن را محقق کنند.

سویل با اشاره به اینکه غرب از سال ۱۹۶۰ در نظام سیاسی ترکیه رخنه کرده، افزود: اردوغان تمام این مداخلات غرب را حذف کرده و حالا غربی‌ها شروع به تحمیل تفکرشان به ترکیه کرده‌اند. با پیروزی ما در انتخابات ۲۰۲۳، یک‌صد سال ثبات آغاز خواهد شد. آن‌ها این را می‌دانند. هیچ انتخاباتی نیست که یک سفیر آمریکایی تمایلی به کنترل آن نداشته باشد؛ آن‌ها می‌گویند که اولویت‌های ژئوپلیتیکی ترکیه منافع غرب را تامین نیم‌کند.

وی ادامه داد: ترکیه تحکم آمریکا را نپذیرفت و حالا ۱۰۴ سال است که در پی انتقام هستند و همه از این موضوع اطلاع دارند.

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) برگزار می‌شود. رجب طیب اردوغان، کمال قلیچدار اوغلو، محرم اینجه و سینان اوغان، چهار نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند. در عین حال، برای تصاحب ششصد کرسی پارلمان ترکیه، یک رقابت بزرگ در جریان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار