به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته جهانی مدیریت منابع ۲۰۲۳ به همراه چهاردهمین جلسه کارگروه تخصصی مدیریت منابع در مقر اصلی سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد .
هفته جهانی مدیریت منابع از ۲۵ اوریل الی ۱۰ می ۲۰۲۳ ادامه دارد و در این زمان جلسات تخصصی و وبینار های انلاین با حضور کارشناسان و نمایندگان کشور ها و سازمان های بین المللی و بین دولتی با هدف برسی چالش های موجود و ارائه راهکار ها در جهان در حوزه مدیریت منابع برگزار شد .
در همین خصوص رئیس کارگروه انرژی پایدار سازمان ملل متحد در ژنو به صورت رسمی از امیرعباس محمدی کوشکی سرپرست تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران برای حضور در چهاردهمین جلسه کارگروه تخصصی مدیریت منایع دعوت کرد.
این جلسه به صورت حضوری و مجازی در مقر ژنو برگزار شد و کشور هایی از جمله المان ، فرانسه ،ترکیه ،کرواسی،لهستان ،ایران و ......برای ارائه راهکار ها جهت مدیریت منابع و برطرف کردن چالش هایی که به محیط زیست و ایجاد گاز های گلخانه ای میشوند برسی کردند .
سرپرست تیم ملی با توجه به قابلیت هایی که موجود است در کشود اشاره به این کردند که ایران کشوری است که یک سوم ان قابلیت استفاده از منابع خورشیدی را دارد و همچنین شرکت های دانش بنیان که تکنولوژی استفاده از منابع تجدید پذیر را دارند با همکاری دیگر کشور ها میتوانند از این منابع جهت جلوگیری از انتشار گاز های گلخانه ای اقدام کنند و از ظرفیت های نوآوری و فناوری ایران در حوزه انرژی هسته ای انرژی خورشیدی و بادی در این جلسات ارائه شد.
همچنین در نهایت کارشناسان و نمایندگان کشور ها تصمیماتی تخصصی در حوزه مدیریت منابع را تصویب کردند که در صورت جلسه رسمی منتشر خواهد شد و به اطلاع مجمع عمومی و دبیرخانه سازمان ملل متحد خواهد رسید .
یکی از این تصمیم ها ایجاد پلتفرمی برای مدیریت منابع تحت عنوان پلت فرم مدیریت منابع ECE برای یکپارچه سازی و اطلاع رسانی از ظرفیت های کشور ها و مواد خام در حوزه مدیریت منابع است که دیتا های این پلتفرم به برطرف کردن چالش های موجود در مدیریت منابع در سراسر جهان و بهتر تصمیم گیری کشور ها کمک زیادی میکند .
براساس اعلام رئیس شورای حقوق بشر، علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی در ژنو به عنوان رئیس نوزدهمین اجلاس «مجمع اجتماعی» شورای حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ انتخاب شد.
تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران در سال گذشته در جلسات کارگروه اجتماعی حقوق بشر به صورت رسمی شرکت کرده است. و در خصوص نقش مهم نوآوری و فناوری برای برطرف کردن چالش های موجود در حوزه حقوق بشر مطالبی را ارائه کرده است .
مجمع اجتماعی یکی از سازوکارهای شورای حقوق بشر است که از سال ۲۰۰۲ (در دوران فعالیت کمیسیون حقوق بشر) ایجاد شده و هر سال با انتخاب یک موضوع خاص، که مربوط به مهمترین چالش ها، تحولات و نگرانی های جهانی در حوزه حقوق بشر است، ابعاد مختلف آن را مورد بررسی قرار می دهد
مجمع اجتماعی ۲۰۲۳ به مدت دو روز در روزهای ۱۱ و ۱۲ آبان ۱۴۰۲ در ژنو برگزار خواهد شد و قرار است طی دو روز و در قالب جلسات کارشناسی مختلف، کارشناسان، مقامات بین المللی، نمایندگان دولت ها و سازمان های غیردولتی موضوع «نقش علم، فن آوری و نوآوری در ارتقاء حقوق بشر به ویژه در دوره بازیابی از همه گیری کرونا» را مورد بررسی قرار دهند.