به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصادق خیاطیان در آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی فنآفریی شیخ بهایی اظهار کرد: موج اول توسعه آموزش عالی با انقلاب فرهنگی آغاز شد که تمرکز و سیاست کشور بر توسعه آموزش عالی و ارتقای پژوهش و اموزش علمی بود که پیشرفتهای نهادی و کارکردی آن قابل بحث است.
وی افزود: موج دوم از سال ۷۹ با توسعه فناوریهای روز شروع شد که مصداق بارز آن شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است؛ تاسیس ستادهای توسعه فناوری و تصویب نقشه جامع علمی کشور در این دوره بود که پیشرفتهای کارکردی آن باعث بهبود وضعیت علمی کشور شد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: موج سوم از سال ۸۹ با تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، شکلگیری شتابدهندههای خصوصی و افزایش شرکتهای دانشبنیان و اشتغال فارغالتحصیلان در این شرکتها و فروش محصولات آنها رقم خورد.
وی با بیان اینکه از اقتصاد ماشینمحور عبور کردهایم و باید از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم، تصریح کرد: حرکتهایی که در مجلس و دولت میشود موجب قدردانی است اما باید آسیبهای محیط کسبوکار را جدی بگیریم چون در آن آمار خوبی نداریم. اهتمام جدی دولت برای بهبود فضای کسبوکار است و باوجود اجرا شدن قانون محیط کسبوکار فاصله جدی با اهداف داریم و اگر حرف از نگهداشت نخبه میشود باید فضای کسبوکار بهبود یابد.
خیاطیان با بیان اینکه ابزار توسعه نوآوری در کشور متنوع است و باید دنبال ترویج خلاقیت باشیم ادامه داد: یکی از عوامل رانشی داخلی برای مهاجرت نخبگان این است که آنها به راحتی نمیتوانند کسبوکار خود را راهاندازی کنند. جشنوارههایی نظیر جشنواره شیخ بهایی در راستای حفظ نخبگان بسیار ارزشمند است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در این صندوق بیش از ۷۵ خدمت به شرکتهای دانشبنیان ارائه میشود، گفت: وظیفه مشترک امروز، ارتقای سهم نوآوری در اقتصاد کشور است بنابراین در سال رشد تولید با حمایتهای خود حامی نوآوری خواهیم بود.
وی با بیان اینکه پس از هفده دوره شاهد بلوغ جشنواره شیخ بهایی و رشد خدماتی که ارائه میدهد هستیم، تاکید کرد: شرکتها نوپا برگزیده تا ۵۰۰ میلیون تومان و شرکتهای برگزیده رشدیافته تا دو میلیارد تومان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت مالی میشوند.