به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، کمیته (6+6) متشکل از اعضای پارلمان و شورای عالی دولت است. این کمیته ماموریت دارد که قوانین مربوط به انتخابات سراسری در لیبی را تدوین کند. کمیته (6 +6) طی چند روز گذشته نشستی را پشت درهای بسته در شهر «بوزنیقه» مغرب برگزار کرد تا در خصوص نقاط اختلافی باقی مانده قانون انتخابات لیبی به توافق برسد.
کمیته (6+ 6) در پایان نشست دیروز خود با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این کمیته درباره قوانین مربوط به انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان لیبی به توافق کامل رسیده است.
در این بیانیه که توسط رئیس هیئت شورای عالی دولت در کمیته (6+6) خوانده شد، آمده است: اعضای این کمیته درباره چگونگی مشارکت احزاب سیاسی در انتخابات پارلمانی چه از طریق فهرست حزبی یا به صورت فردی به توافق کامل دست یافتند.
به نوشته پایگاه خبری الوسط لیبیا، در بیانیه کمیته (6+6) با مثبت خواندن فضای حاکم بر نشست بوزنیقه تصریح شده است: این کمیته با سازمانهای مختلف به ویژه نهادهای دولتی مرتبط به انتخابات در ارتباط بوده و پیشنهادهایی را از گروههای سیاسی مدنی و کارشناسان لیبیایی در خصوص انتخابات دریافت و از آنها استفاده کرده است.
دربیانیه مزبور درباره ساختار قانونگذاری در لیبی چنین آمده است: مجلس ملی (پارلمان) متشکل از مجلس نمایندگان و سنا خواهد بود که تدوین و تنظیم قوانین مربوط به آنها مدتی طول میکشد.
کمیته (6 +6) در بیانیه خود خواستار تشکیل دولت واحد در لیبی شد تا این دولت بسترهای لازم برای برگزاری انتخابات سراسری را فراهم کند.
بیشتر بخوانید
خروج از بن بست انتخابات با اصلاح متمم قانون اساسی لیبی
در این بیانیه تصریح شده است: سازماندهی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی به صورت همزمان انجام خواهد شد.
رئیس هیئت پارلمانی لیبی در کمیته (6+6) در پایان نشست دیروز این کمیته در شهر بوزنیقه با شرکت در یک نشست مطبوعاتی گفت: انتخابات سراسری در لیبی اوائل سال آینده میلادی برگزار خواهد شد چراکه 240 روز پس از صدور قانون انتخابات باید انتخابات برگزار شود.
«جلال شویهدی» با رد هرگونه فشار بر کمیته (6+ 6) جو حاکم بر مذاکرات این کمیته را مثبت خواند و گفت: شرکت کنندگان در نشست بوزنیقه درباره نحوه انتخاب رئیس جمهور و رئیس مجلس ملی به توافق رسیدند.