به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی در آیین کلنگ زنی ساخت پارکینگ طبقاتی بیمارستان شریعتی که در پنجاه و هفتمین رویداد امید و افتخار برگزار شد، پیرامون برنامه شهرداری برای ساخت پارکینگ در تهران گفت: امسال ۲۸ موقعیت برای ساخت پارکینگ در نظر گرفتهایم که از این میزان عملیات احداث ۵ موقعیت آغاز شدهاست.
زاکانی افزود: ساخت پارکینگ بیمارستان امام خمینی (ره) از قبل آغاز شدهبود و ما صرفا در صدد طبقاتی کردن و اضافه تجهیزات به آن هستیم. پارکینگ بیمارستان شریعتی نیز در زمینی به مساحت ۵۱۰۰ متر مربع و به صورت مکانیزه ساخته خواهدشد، این پارکینگ با ظرفیت حدود ده هزار خودرو تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
وی در ادامه گفت: اعتبار لازم برای ساخت پارکینگ شریعتی ۳۸۰ میلیارد تومان است و افتتاح آن باعث کاهش حجم ترافیک خودرویی خیابان جلال آلاحمد نیز میشود.
شهردار تهران در پایان تاکید کرد: آغاز و انتهای پروژههای شهرداری تهران مشخص است و زمان افتتاح پروژههای شهری را به مردم اعلام میکنیم، اما برای آن پیوست زمانی نداریم. پیش بینی میشود اگر سایر پارکینگهای مد نظرمان به صورت مکانیزه ساخته شوند به ظرفیت پارک حدود ده هزار خودرو برسیم.
انجام نیازسنجی ساخت ۲۸ پارکینگ عمومی
همچننین مجتبی شفیعی مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز گفت: این دو بیمارستانی که عملیات احداث پارکینگ آن کلنگزنی شد، بیمارستان شریعتی یکی از مشکلات و گرههای ترافیکی منطقه است که کل منطقه را درگیر میکند. در واقع به دلیل کسری پارکینگ و عدم وجود پارکینگ عمومی مردم دچار مشکل شدهاند.
وی ادامه داد: طبق توافق با بیمارستان قطعهای از زمین داخل بیمارستان به متراژ تقریبی ۲۴ هزار متر مربع زیربنا؛ برای ۶۵۰ متر پارکینگ به صورت سازه ثابت و یا به صورت مکانیزه، بنا بر دستور شهردار تهران، حدود ۱۶۰۰ واحد ۸ طبقه تحویل شهرداری تهران شد.
شفیعی با بیان اینکه تعداد محدودی از این پارکینگها در اختیار پرسنل بیمارستان و مابقی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: همچنین مدیریت بیمارستان امام خمینی (ره) در خیابان قریب اقدام به ساخت پارکینگ در ۵۱ هزار متر مربع زیربنا کرده بود. این پارکینگ در ۱۲ طبقه طراحی شده است که ۶ طبقه منفی آن را بیمارستان زیرسازی کرده و مابقی ساختمان و تأسیساتی که باقی مانده مانند سیستم اطفا حریق را ما تکمیل میکنیم.
شفیعی گفت: پارکینگ این بیمارستان ۱۵۰۰ واحد دارد و حدود ۴۰۰ واحد در اختیار پرسنل بیمارستان قرار میگیرد. در مجموع ۳ بیمارستان دیگر یرای تحویل در برنامه داریم که برای تحویل زمینشان توافق صورت گرفته است. مابقی پارکینگهای در دست ساخت مناطق تهران در مجموع ۱۰ هزار و ۵۳۱ واحد پارکینگ بر اساس طراحی اولیه است که به فضای پارک پایتخت اضافه میشود. منابعی که برای این ۲۸ مجموعه پارکینگ در نظر گرفته شده ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که از محل منابع کسری پارکینگ در حوزه شهرسازی تأمین شده است.
وی افزود: غیر از این ۵ مورد مابقی همه زمینهای مربوط به شهرداری است که به صورت صددرصد عمومی استفاده میشود و تجاری نیست. پارکینگهایی که باتوجه به کسری پارکینگ در مناطق ساخته میشوند، متولی بهره برداری و ساخت آنها سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران است.
رییس سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: سرعت اجرای ساخت پارکینگ مکانیزه بیشتر است. پارکینگ بیمارستان شریعتی هم طبق دستور شهردار تهران مکانیزه خواهد بود. از این ۲۸ واحد، ۳ پارکینگ به صورت مکانیزه است که زمان بهره برداری آن باتوجه به پیشرفت فیزیکی قریب به یک سال و سازههای ثابت ۲ سال زمان میبرد.
وی افزود: همه موارد مطالعات ترافیکی شده است. ۱۰۰ مورد پیشنهاد از سمت مناطق برای ساخت پارکینگ دریافت شده که ۲۸ مورد آن بر اساس نیازسنجیها انتخاب شده است.