به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با همکاری مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، رویدادی را با عنوان «تور فناورانه» برگزار میکند. این رویداد همزمان با نمایشگاههای صنعتی بزرگ کشور و در راستای آشنایی متخصصان ایرانی خارج از کشور (برنامه connect) و نخبگان دانشگاهی، با صنایع فعال کشور در حوزههای مختلف فناوری، و استفاده از ظرفیت و توانمندی متخصصان در راستای رفع نیاز و چالشهای فناورانه موجود در صنایع، اجرا میشود.
این رویداد شامل بخشهای مختلفی از جمله نشست و گفتگو با مسئولین معاونت، آشنایی با چالشهای فناورانه ارائه شده توسط مدیران صنایع برتر، بازدید از نمایشگاه iHiT و بازدید از نمایشگاه مربوط میشود.
اولین رویداد تور فناورانه، ۷ و ۸ خرداد ماه ۱۴۰۲ و همزمان با نمایشگاه ایران هلث، با حضور مسئولین مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری و مرکز توسعه فناوریهای راهبردی، متخصصان برنامه connect و نخبگان دانشگاهی، در محل خانه نوآوری و فناوری ایران – iHiT برگزار شد.
روز اول رویداد ویژه متخصصان ایرانی برنامه Connect، با حضور شقایق حقجوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی و جناب آقای دکتر امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری، برگزار شد؛ در ابتدای این برنامه و در راستای آشنایی متخصصان با یکدیگر و ایجاد بستری برای شبکهسازی بین متخصصان، هر شرکتکننده به معرفی مختصری از خود و سابقه فعالیت خود پرداخت.
میرآبادی، طی سخنانی بیان کرد که مرکز تعاملات تمام تلاش خود را خواهد کرد تا شرایط فعالیت را برای متخصصان علاقهمند به فعالیت در داخل کشور تسهیل کند.
وی ادامه داد: «برنامه تور فناورانه اتفاق خوبی است؛ چرا که بستر آشنایی متخصصان با نیازمندیهای شرکتهای دانشبنیان را فراهم میکند و زمینهساز ارتباط و همرسانی این دو گروه خواهد شد.»
رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی خاطر نشان کرد: از مزایای این برنامه، شناسایی ظرفیتهاست؛ هم ظرفیتهای متخصصان در زمینههای مختلف و هم زمینههای فعالیت در شرکتهای دانشبنیان که میتواند به استفاده از توانمندی متخصصان در حل مسائل مختلف در شرکتهای دانشبنیان منتهی شود. از دیگر نقاط قوت این برنامه آشنایی متخصصان با تجربیات مختلف با یکدیگر است که باعث شکلگیری هستههای ارتباطی و فناورانه خوبی خواهد شد و میتواند اتفاقات خوبی را در حوزه دانشبنیان در کشور رقم بزند.»
ایشان افزودند: «مأموریت جدید مرکز تعاملات، مسأله اقتصاد دانشبنیان است؛ ویژگی شرکتهای دانشبنیان و کسبوکارهای دانشبنیان، ارزشافزوده بالای آنهاست که از طریق فناوری و نوآوری ایجاد شده است و این تنها از طریق نیروی انسانی متخصص اتفاق میافتد.»
در بخش دیگری از برنامه، حقجوی حوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی با بیان اینکه بازار سلامت در همه جای دنیا و همچنین ایران، یک بازار بزرگ بین رشتهای است، اظهار کرد: این بازار ارزشافزوده بالایی دارد و متخصصان در حوزههای مختلف میتوانند در این بازار ورود و نقشآفرینی کنند.
وی یادآور شد: یکی از کارکردهای اساسی نمایشگاهها، ایجاد احساس پویایی، نشاط و پیشرفت در زندگی حرفهای است. اجرای تک تورها این هدف را دنبال میکند که در کنار مواجهه افراد با خروجی شرکتهای رو به رشد، زمینهای را فراهم سازد که شرکتها رازهای رشد و پیشرفت خود را در شرایط سخت و پیچیده با دیگران به اشتراک بگذارند و نشان دهند فرایندهای به ظاهر ناشدنی چگونه دستیافتنی خواهد شد.
در ادامه این برنامه، فناوران و صاحبان صنایع به معرفی صنعت خود و چالشهای موجود پرداختند. در این ارائهها، فناوران به روایت داستان شکلگیری فعالیت فناورانه خود پرداختند، چالشها و مشکلات مسیر را مختصراً توضیح دادند و اذعان داشتند که رشد فناوری در کشور تنها از داخل کشور و به دست متخصصان ایرانی اتفاق خواهد افتاد. در این بخش جناب آقای یعقوبزاده، همبنیانگذار و مدیرعامل شرکت پویندگان راه سعادت، جناب آقای مرآتی همبنیانگذار شرکت پویندگان راه سعادت، جناب آقای مهندس اخوت، مسئول تحقیق و توسعه شرکت آریاطب فیروز، جناب آقای مهندس سادهدل، مدیر مهندسی و مدیر اجرایی شرکت اطلسین، و جناب آقای فائز، مدیر عامل شرکت آبنوس طب هرمز، به ارائه و سخنرانی پرداختند.
در انتهای برنامه متخصصان حاضر در تور فناورانه با همراهی کارشناسان تور، به بازدید از دستاوردهای ارائه شده در خانه نوآوری و فناوری ایران در حوزه پزشکی و سلامت و همچنین غرفههای منتخب در نمایشگاه ایران هلث پرداختند