کد خبر:۱۰۷۸۴۶۳
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

چرا صنایع بزرگ کشور نظیر پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها با ارز کسب درآمد می‌کنند؟

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بیانیه‌ای از اقدام مجلس برای ابطال تثبیت نرخ تسعیر در صنایع انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بیانیه‌ای درخصوص نامه مجلس شورای اسلامی برای ابطال مصوبه تثبیت نرخ تسعیر در صنایع، از عدم اهتمام مسئولان در کاهش اثرگذاری ارز در اقتصاد کشور، انتقاد کردند. 

در این بیانیه آمده است:

از چندین سال پیش تاکنون، مقام معظم رهبری نسبت به مقاوم سازی اقتصاد کشور در مقابل تحریم‌ها تأکید کرده اند و یکی از راهبرد‌های ایشان، دلارزدایی از اقتصاد کشور بوده است. امروزه نیز با سرعت یافتن تحولات جهانی بسیاری از کشور‌ها در حال گسترش مناسبات تجاری غیردلاری با یکدیگر هستند تا به این طریق، سلطه خارجی بر اقتصادشان را کمرنگ کنند.

در کشورما، از دهه‌های گذشته و با شعار جهانی سازی، بسیاری از مناسبات اقتصادی داخلی ما به دلار گره خورد تا بدینوسیله، خودمان با دست خود، راه سلطه را بر بیگانه باز کردیم؛ خلاف آنچه که امام راحل بار‌ها نسبت به سلطه بیگانه بر اقتصاد و فرهنگ هشدار داد. نتیجه عمل نکردن به توصیه آن موقع امام را امروز در اوضاع آشفته اقتصاد می‌بینیم.

صنایع بزرگ کشور نظیر پتروشیمی‌ها و شرکت‌های فولادی که تولیدکننده مواد اولیه بسیاری از صنایع دیگر هستند، با قیمت گذاری بر مبنای نرخ دلار غیررسمی کانال‌های تلگرامی، افزایش قابل توجهی در قیمت‌های محصولات خو درا در سه ماهه آخر سال ۱۴۰۱ و فروردین امسال اعمال کردند که نتیجه آن افزایش قیمت‌ها در مواد اولیه، تورم حدود ۶۰ درصدی و کوچکتر شدن سفره مردم است. مردمی که با عدم همراهی با ضدانقلاب در فتنه سال گذشته، دشمن را ناکام گذاشتند، اما امروز، بیم آن می‌رود که تصمیمات غلط و پیش بینی‌های نادرست، فضار مضاعفی بر آنان وارد سازد.

اینجا طرح چند پرسش لازم به نظر می‌رسد:

  • آیا ۱۰ برابر شدن سود شرکت‌های فولادی و پتروشیمی در دهه گذشته بدون رشد ۱۰ برابری تولید و در عین حال کاهش درآمد و افزایش مخارج مردم، امور متباینی هستند؟
  • اگر قرار باشد قیمتی که این شرکت‌ها برای مصرف کننده داخلی تعیین می‌کنند، با قیمت جهانی برابر باشد، پس تفاوت کشوری مثل ایران با منابع طبیعی سرشار با کشوری که از هرگونه موهبت طبیعی بی بهره است، چه خواهد بود؟ آیا جز این است که ما خود مزیت‌های اقتصادی مان را از بین می‌بریم؟ آیا جز این است که با گران سازی تولیدات داخل، مزیت رقابت صادراتی برای صادرکننده از بین می‌رود؟ آیا جز این است که هزینه‌های خود دولت به عنوان بزرگترین مصرف کننده، افزایش می‌یابد؟
  • اگر قرار است درآمد صاحبان این صنایع که صنایع حیاتی کشورند به دلار باشد، پس چرا کارگر و کارمند و معلم و ... درآمدشان به ریال است؟ نمی‌توان مخارج مردم را مشابه قیمت جهانی به دلار کرد، اما از ریالی بودن حقوقشان چشم پوشد. این مصداق عینی بی عدالتی و ظلم به محرومان جامعه است.
  • چرا یک تصمیم واحد برای مقابله با نرخ سازی‌های غیرقانونی ارزی در فضای مجازی گرفته نمی‌شود؟ آیا مجلس راهکاری برای این مساله دارد؟ اگر نرخ ارز را بانک مرکزی تعیین می‌کند، آیا عدم تبعیت از این امر و مبنا قرار دادن کانال‌های تلگرامی که شاهد بودیم در بهمن و اسفند گذشته چه اتفاقاتی در بازار ارز رقم زدند و با ذهنیت سازی غلط، انتظار تورمی به وجود آورند، علمی «خلاف قانون» نیست؟

اگر دستور ریاست جمهوری مبنی بر تثبیت نرخ تسعیر ابطال شود، پیش بینی می‌شود موج تورمی جدیدی در بازار‌های خودرو، مسکن، لوازم خانگی و ... به وجود آید که نتایج ناگوار آن، دامن گیر مردم و همچنین حاکمیت خواهد بود. پرهیز از آدرس‌های غلط و راهکار‌های غیرواقع بینانه، لازمه گذار از بی ثباتی اقتصادی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار