به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بیانیهای درخصوص نامه مجلس شورای اسلامی برای ابطال مصوبه تثبیت نرخ تسعیر در صنایع، از عدم اهتمام مسئولان در کاهش اثرگذاری ارز در اقتصاد کشور، انتقاد کردند.
در این بیانیه آمده است:
از چندین سال پیش تاکنون، مقام معظم رهبری نسبت به مقاوم سازی اقتصاد کشور در مقابل تحریمها تأکید کرده اند و یکی از راهبردهای ایشان، دلارزدایی از اقتصاد کشور بوده است. امروزه نیز با سرعت یافتن تحولات جهانی بسیاری از کشورها در حال گسترش مناسبات تجاری غیردلاری با یکدیگر هستند تا به این طریق، سلطه خارجی بر اقتصادشان را کمرنگ کنند.
در کشورما، از دهههای گذشته و با شعار جهانی سازی، بسیاری از مناسبات اقتصادی داخلی ما به دلار گره خورد تا بدینوسیله، خودمان با دست خود، راه سلطه را بر بیگانه باز کردیم؛ خلاف آنچه که امام راحل بارها نسبت به سلطه بیگانه بر اقتصاد و فرهنگ هشدار داد. نتیجه عمل نکردن به توصیه آن موقع امام را امروز در اوضاع آشفته اقتصاد میبینیم.
صنایع بزرگ کشور نظیر پتروشیمیها و شرکتهای فولادی که تولیدکننده مواد اولیه بسیاری از صنایع دیگر هستند، با قیمت گذاری بر مبنای نرخ دلار غیررسمی کانالهای تلگرامی، افزایش قابل توجهی در قیمتهای محصولات خو درا در سه ماهه آخر سال ۱۴۰۱ و فروردین امسال اعمال کردند که نتیجه آن افزایش قیمتها در مواد اولیه، تورم حدود ۶۰ درصدی و کوچکتر شدن سفره مردم است. مردمی که با عدم همراهی با ضدانقلاب در فتنه سال گذشته، دشمن را ناکام گذاشتند، اما امروز، بیم آن میرود که تصمیمات غلط و پیش بینیهای نادرست، فضار مضاعفی بر آنان وارد سازد.
اینجا طرح چند پرسش لازم به نظر میرسد:
اگر دستور ریاست جمهوری مبنی بر تثبیت نرخ تسعیر ابطال شود، پیش بینی میشود موج تورمی جدیدی در بازارهای خودرو، مسکن، لوازم خانگی و ... به وجود آید که نتایج ناگوار آن، دامن گیر مردم و همچنین حاکمیت خواهد بود. پرهیز از آدرسهای غلط و راهکارهای غیرواقع بینانه، لازمه گذار از بی ثباتی اقتصادی است.