به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، "آسوشیتد پرس", در بیانیه یونیسف آمده است: یونیسف بعنوان نهاد اصلی آموزش در افغانستان، عمیقاً نگران محرومیت بیش از ۵۰۰ هزار کودک از جمله بیش از ۳۰۰ هزار دختر از یادگیری با کیفیت است.
این محرومیت میتواند به دلیل ممنوعیت فعالیت آموزشی موسسات بینالمللی در افغانستان و واگذاری این مسئولیت به سازمانهای غیردولتی ملی بدون ارزیابی جامع و ظرفیتسازی رخ دهد.
سازمان ملل متحد روز گذشته اعلام کرد که به شدت نگران طرح دولت طالبان برای ممنوعیت سازمانهای بین المللی از ارائه آموزش در این کشور است.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی گفت: اگر این اتفاق رخ دهد، این یک گام وحشتناک دیگر رو به عقب برای مردم افغانستان و بهویژه برای زنان و دختران این کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: همکاران ما در کابل درحال گفتگو با با مقامات موقت طالبان هستند. ما سعی میکنیم به جزییات این طرح دست یابیم. هنوز به صورت رسمی گزارشی ارائه نشده است.
سخنگوی سازمان ملل افزود: «هر فردی حق برخورداری از آموزش را دارد و ما میخواهیم مطمئن شویم که مقامات موقت طالبان دسترسی به آموزش را برای کودکان و بزرگسالان تضمین میکنند.»
از زمان روی کارآمدن دوباره طالبان در آگوست ۲۰۲۱ (۲۰ مرداد ۱۴۰۰)، این گروه محدودیتهایی برای زنان افغان اعمال کردند که موجب شد، آنان از زندگی عادی خود دور بمانند. از جمله این محدودیتها، آن است که مقطع دبیرستان برای دختران ممنوع شده و بسیاری از زنان اجازه کار در مراکز دولتی را ندارند.
وزارت اقتصاد افغانستان ۲۴ دسامبر (۳ دی ماه) سال جاری نیز به بهانه آن که شکایتهای جدی از رعایت نشدن حجاب را دریافت کرده است، مانع از فعالیت زنان در مراکز غیردولتی شد.
این تصمیمات دولت طالبان بشدت با واکنشهای جهانی مواجه شده است. اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد ۲۷ آوریل (۷ اردیبهشت ماه) با اجماع به قطعنامهای رای مثبت دادند که اعمال محدودیتها و ممنوعیتها از سوی دولت طالبان بر زنان افغانستان را محکوم کرده است.