آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۰۱۵۸
المدی گزارش داد؛

۹۰۰۰ کودک عراقی از سال ۲۰۰۰ کشته و نقص عضو شدند/ یونیسف بر ضعف برنامه‌های حمایت مالی کودکان تاکید کرد

به گزارش روزنامه‌ی المدی بغداد، گزارشی صادره از سازمان ملل متحد مبنی بر آماری خطرناک از تعداد کودکان کشته شده و یا نقص عضو در طول سال‌های اخیر کشف شده است. در این گزارش آمده است، میزان خطر‌های حفاظتی کودکان جنگ زده، متناسب با حمایت‌های مالی فراهم شده نیست.

 به گزارش روزنامه‌ی المدی بغداد، گزارشی صادره از سازمان ملل متحد مبنی بر آماری خطرناک از تعداد کودکان کشته شده و یا نقص عضو در طول سال‌های اخیر کشف شده است.

در این گزارش آمده است: میزان خطر‌های حفاظتی کودکان جنگ زده، متناسب با حمایت‌های مالی فراهم شده نیست. سازمان ملل متحد ۳۱۵ هزار مورد نقص عضو کودکان در خلال درگیری‌های دنیا بین سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۲۲ را تایید کرده است.

این گزارش افزود: این شواهد تاثیر آشکار ویرانگری جنگ و درگیری بر کودکان داشته است؛ و این نقص عضو‌ها در بیش از ۳۰ درگیری در آفریقا، آسیا، خاور میانه و آمریکای لاتین اتفاق افتاده است.

یونیسف در ادامه این گزارش آورده است: کشتار یا نقص عضو بیش از ۱۲۰ هزار کودک و استثمار و به کار گرفتن حداقل ۱۰۵ هزار کودک و ربودن بیش از ۳۰ هزار و ۵۰۰ طفل، از طرف نیرو‌های مسلح بوده و بیش از ۱۶ هزار کودک مورد خشونت جنسی واقع شدند.
همچنین سازمان ملل متحد تایید کرد: بیش از ۱۶ هزار حمله به مدارس و بیمارستان‌ها صورت گرفته و بیش از ۲۰۰۰ مورد وضعیت منع کمک رسانی به کودکان در سطح دنیا در این درگیری‌ها نیز اتفاق افتاده است.

این گزارش می‌افزاید: این ارقام در عراق بسیار بالاست؛ چرا که از سال ۲۰۰۸ تا سال گذشته در این کشور بیش از ۹ هزار کودک کشته یا نقص عضو شده اند؛ به طور دقیق‌تر ۳۱۱۹ کشته و ۵۹۳۸ نقص عضو اتفاق افتاده و به طور میانگین هر روز یک کودک در عراق کشته شده است. این‌ها مواردی است که فعلا تایید شده؛ اما خسارت‌های واقعی به احتمال زیاد بسیار بیشتر است.

همچنین این گزارش از خروج میلیون‌ها کودک از خانه هایشان و از جامعه یشان خبر داد که خانواده‌ها یا دوستانشان را از دست داده اند یا از سرپرستانشان جدا شده اند.

بر اساس این گزارش، کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف در این باره گفت: هر جنگی در نهایت جنگ علیه کودکان است و هر گونه در معرض درگیری قرار گرفتن تاثیرات بسیار بدی بر زندگی کودکان دارد. همه‌ی ما میدانیم که برای حمایت از کودکان دربرابر جنگ چه باید کرد؛ اما دنیا اقدامات کافی را انجام نمی‌دهد.

راسل در ادامه به سند سالانه‌ی روش‌های ناگوار و ترسناک و مورد انتظاری که به فروپاشی زندگی کودکان منجر می‌شود، اشاره کرد و به همبستگی برای عدم پرداختن هزینه‌ی جنگ‌های بزرگتر‌ها توسط کودکان پرداخت و گفت: برای بهبود حمایت از کودکان ضعیف در سطح دنیا ناگزیر هستیم گام‌های محسوس‌تر و پررنگ تری برداریم.

این گزارش می‌افزاید: یونیسف میلیون‌ها کودک اسیب دیده از درگیری‌ها را به جهت حفظ سلامتی یشان حمایت می‌کند. به همین دلیل در زمینه‌های بهداشتی و درمانی و حمایت روانی و مدیریت پرونده‌های حمایت از کودکان و پیگیری خانواده و بازگردانی مجدد کودکان به خانواده هایشان به کودکان ارائه خدمات می‌کند.

همچنین یونیسف در این گزارش تاکید کرد: تعداد کودکانی که در سال ۲۰۲۲ در سطح جهان از از نیرو‌های مسلح نجات یافتند، حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ کودک بوده و یونیسف به بیش از ۹ ملیون کودک آموزش داده است که چطور در انفجار‌ها و دیگر قضایای جنگی از خود محافظت کنند.

شیما سین گوپتا، نماینده سازمان ملل در عراق، شیما سین گوپتا درخواست کرد که کودکان عراقی بعد از سال‌ها درگیری به جامعه برگردند.

وی می‌گوید: سازمان همکاری با دولت عراق و شرکای چهارگانه، پرونده کودکانی که به ادغام در جامعه از جمله کودکانی که که از شمال شرقی سوریه باز میگردند و کودکانی که از زندان آزاد شده اند و یا کودکانی که گمان میرود به گروه‌های مسلح تعلق دارند و دیگر کودکانی که در معرض خطر هستند را مورد هدف قرار داده اند.

گوپتا افزود: ادغام مجدد و موفقیت آمیز کودکان در دراز مدت به تداوم ارائه‌ی خدمات ضروری برای اطمینان از برخورداری کودکان از حقوق خود بستگی دارد.

وی ادامه داد: حجم خطر‌هایی که کودکان متاثر از جنگ با آن مواجه هستند؛ با حمایت‌های مالی در دسترس برای حل این مسائل تناسب ندارد.
همچنین در این گزارش آمده است: بخش حمایت از کودکان در جهان با شروع سال ۲۰۲۴ تا شروع ۲۰۲۶ به یک میلیون و ۵ صدم تا یک ملیون و ۳۷ صدم میلیارد دلار نیاز دارد تا نیاز‌های کودکان درگیر جنگ‌های مسلحانه را پاسخ دهد. این حمایت‌ها خدمات مهمی را در بحث خانواده و حمایت‌های درمانی روانی و منع عضوگیری در گروه‌های مسلح را شامل میشود.

این گزارش می‌افزاید: اگر وضعیت فعلی ادامه یابد به ناتوانی قریب الوقوعی منتج خواهد شد که احتمال می‌رود این ناتوانی به ۸۳۵ ملیون دلار در سال ۲۰۲۴ برسد و تا حد ۹۴۱ ملیون دلار در سال ۲۰۲۶ برسد.

این گزارش بر این احتمال تاکید کرد که شکاف بین کودک و جامعه، کودکان متاثر از درگیری را در معرض اثرات فوری و دائمی جنگ، کار و تجارت کودکان و خشونت علیه آن‌ها قرار می‌دهد.

این گزارش دولت‌ها را به ارائه‌ی الزامات جدید و پررنگ تری برای حمایت و اجرای قوانین و مقررات بین المللی در جهت حمایت از کودکان در جنگ در مقابل حمله‌های نظامی دعوت کرد. از جمله حمایت از مدارس، بیمارستان‌ها و دیگر مکان‌ها مثل شبکه‌های آب و فاضلاب.

این گزارش همچنین درخواست کرد عضو گیری کودکان و استثمار آن‌ها به دست نیرو‌های مسلح متوقف شود و همچنین از مهمات انفجاری در مناطق مسکونی استفاده نشود.

این گزارش بر محاکمه‌ی ناقضان حقوق کودک و افزایش مقدار و سرعت منابع مالی برای حمایت از کودکان در درگیری‌ها به صورت مطلوب و متناسب با نیاز‌های فزاینده تاکید کرد و می‌افزاید: این سرمایه گذاری باید به صورت واکنش بشر دوستانه و نیرو‌های ملی برای حمایت از کودکان باشد.

 

ترجمه: نرگس عبدلی

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار