به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مریم فلاحی در یادداشتی نوشت: یکی از مسائل حال حاضر آموزش و پرورش مسئله کمبود نیروی انسانی بوده و جبران آن که باید منطبق با منویات مقام معظم رهبری، تصویب قانون خاص جذب تربیت معلم و نگاهی آینده پژوهانه و تدبیر صحیح باشد، بایستی از اصلی ترین اولویت های وزارت مربوطه قرار بگیرد.
اما مع الاسف در سال های اخیر روند جذب نیرو در آموزش و پرورش، که از طریق آزمون ها و فراخوان های متعدد اتفاق افتاده است؛ به گونه ای بوده که شاهد استخدام برف انباری نیرو هایی بوده ایم که صلاحیت های لازم برای حرفه معلمی را ندارند؛ اکنون نیز شنیده ها حاکی است از استخدام چند هزار نیرو، که قرار است بدون کارشناسی درست و اصولی و صرفا با گذراندن چند دوره جذب سیستم تعلیم و تربیت شوند.
مطابق فرمایشات حضرت آقا؛ کسانی که قدم در وادی تعلیم و تربیت می نهند باید صلاحیت اعتقادی، اخلاقی و فردی را در این زمینه دارا بوده و آموزش های لازم را در این خصوص فرا بگیرند، بر اساس قانون جذب معلم نیز افرادی که بدون گذراندن دوره ۴ ساله دانشگاه فرهنگیان پذیرش میشوند، باید دوره ای را در این دانشگاه بگذرانند تا از نظر مسائل علمی، اعتقادی، سیاسی و شرایط سلامت جسمی و روانی مورد بررسی قرار گرفته و آموزش ها و دوره های مختص به معلمان در اختیار این افراد قرار بگیرد ولی متاسفانه در بسیاری از موارد این قانون رعایت نشده و سیل عظیمی از نیرو ها بدون آموزش و طی کردن این پروسه وارد مدارس شده و در نتیجه سبب کاهش کیفیت ارائه دروس در مدارس می شود.
تجربه ثابت کرده است؛ اگر عشق و علاقه سبب ورود افراد به مراکز تربیت معلم باشد و کسانی که وارد این عرصه می شوند با عشق، معلمی را دنبال کرده و ادامه دهند، از تحول خواهان این عرصه خواهند بود و ایده و طرح هایی نو در نظام آموزشی کشور اجرا خواهد شد. اما مادامی که آموزش و پرورش تبدیل به بنگاه کاریابی شود و افراد بدون اطلاع از صلاحیت علمی و تخصصی جذب این سیستم شوند، تحولی را در نظام آموزش و پرورش شاهد نخواهیم بود و لطمه جبران ناپذیری بر بدنه این نظام وارد میشود؛ بنابراین دارا بودن صلاحیت در معلمین بیش از هر شغل دیگری حائز اهمیت و ارزش است.
اگر پيشرفت در همه ابعاد و بهسازی آموزش و پرورش از اهداف اصلی به شمار آورده شود؛ باید به برگزاری دورههای تربیت معلم اهمیت داده وافرادی که صلاحیت های این شغل را دارند جذب این سازمان شوند و در نهایت؛ برای رسیدن به تعالی در هر زمینه ای در اولین قدم باید به تربیت نیرو در آن عرصه اهتمام شود. آموزش و پرورش نیز از این قاعده مستثنی نیست و مسئله جذب و تربیت نیرو باید در اولويت امور قرار بگیرد.
مریم فلاحی؛ عضو شورای گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان همدان؛ پردیس شهید باهنر
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.