به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته اخبار فراوانی از جنس آموزش و فناوری در دانشگاهها منتشر شد که برای دانشجویان حائز اهمیت بود. برای مرور برخی از این اخبار با ما همراه باشید.
واحد بینالملل دانشگاه تربیت مدرس برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ (۲۰۲۴-۲۰۲۳ میلادی) در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، دانشجوی بینالمللی پذیرش میکند. بر اساس اعلام واحد بینالملل دانشگاه تربیت مدرس، تکمیل فرم درخواست پذیرش، تصویر پاسپورت، تصویر عکس پرسنلی جدید از متقاضی و ارائه مدارک تحصیلی و ریزنمرات (تصویر مدرک تحصیلی و ریز نمرات مقطع کارشناسی برای متقاضیان دوره کارشناسی ارشد) و تصویر مدرک تحصیلی و ریز نمرات مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برای متقاضیان دوره دکتری) از جمله مدارک مورد نیاز ثبت نام متقاضیان است.
احمد پورقاسم با بیان این که دانشگاه صنعتی امیرکبیر، بزرگترین دانشگاه فنی ایران است و افتخارات بزرگی کسب کرده است، گفت: مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر سومین مرکز آزفا است که مجوز دائم برای کل دانشگاههای کشور دارد. فعالیت اغلب مراکز آموزش زبان فارسی محدود به دانشگاه خودشان است یا اعتبار چند ساله دارد. رئیس مرکز بینالمللی زبان دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سالهای گذشته، هدفی برای جذب دانشجو نداشته است و بیشتر بر تقویت زیرساختها متمرکز بوده است. هماکنون و با تغییر رویکرد وزارت علوم، این دانشگاه هم قصد دارد برنامه جدی برای جذب دانشجویان بین الملل داشته باشد.
معاون آموزشی دانشگاه تهران در خصوص ادامه تحصیل دانشجویان انصرافی و اخراجی ارشد گفت: دانشجویانی که به دلایل آموزشی مشکل پیدا میکنند و عملا طبق ضوابط آموزشی محروم از تحصیل میشوند باید رشته و دانشگاه را ترک کنند، اما برخی دانشجویان این شرایط را ندارند و خودشان درخواست انصراف میدهند؛ البته برخی دانشجویان زمانی که احساس میکنند که ممکن است به محرومیت تحصیلی برسند درخواست انصراف از تحصیل میدهند.
وی افزود: در مورد کسانی که محرومیت آموزشی به دلیل مشروطی زیادی و نرساندن معدل به حدنصاب پیدا میکنند از تحصیل محروم میشوند، دانشجویانی که انصراف از تحصیل میدهند مشکلی ندارند. بیشتر مشکل ما دانشجویانی هستند که مقررات آموزشی محروم از تحصیل میشوند در این حالت درخواست دارند که محروم از تحصیل نشوند و انصراف بدهند این نکتهای است که بسیار وقت آموزش دانشگاه را میگیرد که شرایط این دانشجویان بررسی شود و نتیجه اعلام شود.
براساس ابلاغیه معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تمام دانشجویان دکتری پزشکی عمومی موظف به دفاع از پایاننامه خود در طول دوره کارورزی هستند و زمان ثبت موضوع پایاننامه تا زمان دفاع از پایاننامه نباید از یکسال کمتر باشد.
چنانچه دانشجویان در مدت زمان سنوات مجاز تحصیلی نتوانند از پایاننامه خود دفاع کنند و نمره قبولی را به دست بیاورند، علیرغم اینکه تمام واحدهای درسی دوره آموزشی را سپری کرده باشند، اخراج میشوند.
معاون علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در خصوص نبود فضای فیزیکی کافی برای ورود شرکتهای دانشبنیان به پارکهای علم و فناوری گفت: بحث محدودیتی فضا را باید با مدلهای جدید حل کنیم. ساخت فضای فیزیکی اقتصادی نیست و کارایی آنچنانی نیز ندارد؛ میخواهیم مدلها را ارتقا دهیم.
فیروز ابادی با اشاره به راهکار حل محدودیت فضا گفت: ارتقا مدل از این دست که زمین، امکانات و زیرساخت را به مدت ۲۰ سال، ۳۰ سال در اختیار شرکت بگذاریم سپس ساخت، آماده کردن و بهرهبرداری را به شرکت بسپاریم. اگر این کار را انجام دهیم، شرکتهای بزرگ خواهان فضای بزرگتر هستند و آن را میسازند و شرکتهای کوچکتر میتوانند از فضای دولتی استفاده کنند.
نخبگان خارجی مقیم ایران از پیشرفت و توسعه فعالیت های دانش محور شرکت های عضو پارک علم و فناوری پردیس شگفت زده شدند که این شرکت ها توانسته اند با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و فناوری های روز دستاوردهای بسیار مهمی را در حوزه های مختلف فناوری کسب کنند.
این درحالی است که پارک علم و فناوری پردیس هر هفته میزبان مسوولان و مهمانان داخلی و خارجی است تا با دستاوردهای اعضای این پارک علم و فناوری و پیشرفت های علمی و فناوری این شرکت ها از نزدیک آشنا شوند.