به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، مهدی دوستی استاندار هرمزگان صبح امروز (۲۹ خردادماه) در نشست هماندیشی با نمایندگان تشکلهای کشاورزی استان، اظهار کرد: حدود دو هفته پیش از مدیران دستگاههای اجرایی استان درخواست کردیم تا در حوزههای فعالیتی که دارند مسائل معطل و درخواستهای معطل سرمایهگذاری را جهت تصمیمگیری اعلام کنند و حدود ۶۸ درخواست احصا شد که در هفتههای پشت سرهم به صورت فشرده رسیدگی به آنها انجام میشود.
وی با اشاره به بررسی مجدد برخی از درخواستهای سرمایهگذاری و رفع موانع آن، عنوان کرد: اساسا در اعطای مجوزات با کشاورزان و دامداران مشکلی نداریم اما مشکل با کسانی است که در حجمهای قابل توجهی بدون داشتن اهلیت زمین به بهانههای مختلف گرفتهاند و کاری هم انجام ندادهاند.
استاندار هرمزگان، با بیان اینکه اهلیت سنجی با بررسی سابقه کار مشابه انجام میشود، ادامه داد: در تیر ماه تمام پروندههای معطلی که از سنوات گذشته معطل مانده است تعیین تکلیف خواهد شد و اگر هم کسی اعتراضی دارد میتواند به کارگروه زیربنایی مراجعه کند.
استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه کسانی که اهلیتشان تایید شود در مسیر سبز بررسی حتما با درخواستشان موافقت خواهد شد، گریزی به دغدغه فعالان بخش کشاورزی در رابطه با درخواست صورتهای مالی توسط بانکها برای اعطای تسهیلات بیش از ۵ میلیارد تومان هم زد و عنوانکرد: سقف درخواست صورتهای مالی توسط بانکها از ۵ میلیارد تومان به ۱۵ میلیارد تومان افزایش یافته است و برای سال آینده نیز اگر میخواهند افزایش سقفی صورت بگیرد میتوانند اعلام کنند تا از طریق وزیر اقتصاد پیگیری کنیم.
دوستی، اعطای اعتبارات فنی استانداری را تصمیمی سخت دانست و بیان کرد: برای این مسئله باید از منابع پروژههای عمرانی استفاده کنیم که ممکن است منجر به تعطیلی آن پروژه عمرانی شود که و طیفی از مردم را درگیر و ایجاد چالش کند.
وی شیلات و کشاورزی را جزو صنایع پیشران استان ذکر کرد و افزود: تمام مشوقهای سرمایهگذاری در استان را به سمت پروژههای پیشران هدایت کردهایم اما به هر صورت با محدودیت منابع روبرو هستیم و برای حل این مشکل در تلاش هستیم حسابهای بانکی تمام صنایع و بنگاههای اقتصادی را به استان منتقل کنیم چرا که در این صورت گردش مالی بانکهای استان افزایش خواهد یافت و به ازای هر واحد میتوانیم تا سه واحد تسهیلات از بانکهای استان بگیریم.
نماینده عالی دولت در استانهرمزگان، اضافه کرد: با کمکهای فنی و اعتباری استانداری تلاش میکنیم بخشی از سود وام سرمایهگذاران را به عنوان یک مشوق جبران کنیم بنابراین در این حوزه مشکل خاصی نداریم و مشکل اصلی در منابع تسهیلاتی است که راه افزایش آن بالابردن گردش مالی استان و انتقال حسابهای شرکتها به استان است که بر همین اساس لیست شرکتها و بنگاههای اقتصادی به وزیر اقتصاد تحویل شد و طی روزهای آینده به صورت حضوری از وزارت اقتصاد پیگیری تحقق این مهم را انجام خواهیم داد.
دوستی، با اشاره به مسئله تامین سوخت کشاورزان، عنوان کرد: هیچگونه مسئلهای در این حوزه وجود ندارد و لازم است سازمان جهادکشاورزی یک چارتی را آمادهسازی کند تا از ابتدای سال سهمیه سوخت مشخص شود و بر اساس آن تحویل کشاورزان شود.
وی با دعوت از سرمایهگذاران بخش کشاورزی برای ورود به عرصه پرورش جلبک برای استفاده از آن به عنوان خوراک دام، اظهار کرد: آمادگی داریم زمین، زیرساخت، مجوزات و ۹۰ درصد هزینههای پروژه را وام با سود پایین دهیم.
استاندار هرمزگان همچنین بر لزوم احداث گلخانه با هزینههای پایین و بازبینی و اصلاح برخی از استانداردهای سازهای در بخش کشاورزی و دامداری تاکید کرد.