به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، اسلامآباد با اعتراض به بیانیه مشترک بایدن و مودی که از پاکستان خواسته بود اطمینان حاصل شود که از خاکش به عنوان پایگاهی برای حمله شبهنظامیان استفاده نمیشود، این بیانیه را ناموجه، یکطرفه و گمراهکننده خواند.
وزارت امور خارجه پاکستان در واکنش به بیانیه مشترک آمریکا و هند اعلام کرد: چنین بیانیهای خلاف موازین دیپلماتیک است و افزود: از صدور آن متعجب شده است، زیرا اسلام آباد در حال حاضر همکاری نزدیک ضد تروریسم با آمریکا دارد.
در بیانیه مشترک آمریکا و هند آمده است: آنها (بایدن و مودی) تروریسم فرامرزی، استفاده از نیروهای نیابتی توسط تروریستها را به شدت محکوم کردند و از پاکستان خواستند تا اقدامات فوری انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که هیچ منطقهای تحت کنترل آن کشور برای انجام حملات تروریستی استفاده نمیشود.
وزارت امور خارجه پاکستان، هند را متهم کرد که با طرح اتهامات افراطگرایی علیه اسلامآباد تلاش میکند توجه جامعه جهانی را از وضعیت کشمیر و رفتار با اقلیتها در هند منحرف کند.
دهلی برای سالها پاکستان را به راهاندازی حملات در داخل هند متهم کرده است، از جمله حمله بمبئی در سال ۲۰۰۸ که در آن بیش از ۱۶۵ نفر کشته شدند.
هند همچنین تأکید میکند: پاکستان از شبه نظامیان که از اواخر دهه ۱۹۸۰ با نیروهای امنیتی هند در کشمیر میجنگند، حمایت میکند، پاکستان، اما با پافشاری بر اتهام خواندن و رد آن میگوید از کشمیریهایی که به دنبال تعیین سرنوشت خود هستند، حمایت دیپلماتیک و اخلاقی کرده است.
از زمان استقلال از انگلیس در سال ۱۹۴۷، پاکستان و هند سه بار بر سر منطقه کشمیر باهم جنگیدهاند.