به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از "ان تی وی" آلمان، نتایج جدیدترین بررسی نشان میدهد که در هفتمین سال پس از همه پرسی درباره برگزیت، اکثریت انگلیسها خواهان بازگشت به اتحادیه اروپا هستند.
به این ترتیب، این روزها خماری، جای شادی برگزیت در انگلیس را گرفته است. هفت سال پس از همه پرسی برگزیت، اکثریت انگلیسها مایلند به اتحادیه اروپا بازگردند. جان کورتیس، دانشمند سیاسی مشهور، در هفتمین سالگرد این رویداد در روزنامه گاردین خلاصه کرد که به طور متوسط ۵۹ درصد از مردم در بریتانیا موافق ورود مجدد به این اتحادیه بودند. با این حال، برگزاری همه پرسی دیگری پیش بینی نمیشود.
در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶، ۵۲ درصد از رای دهندگان بریتانیا به برگزیت رای مثبت داده بودند و ۴۸ درصد با آن مخالف بودند. علیرغم تغییر خلق و خو، نمیتوان از «برگت»، کلمهای که از «برکسیت» و «پشیمانی» (توبه) ایجاد شده است، صحبت کرد. زیرا همان طور که کورتیکس توضیح میدهد، سه چهارم رأی دهندگان آن زمان برگزیت همچنان همان تصمیم را خواهند گرفت. کورتیس نوشت: «نظرات بسیاری از مردم در مورد برگزیت ریشه دوانده است. بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط موسسه تونی بلر دلتا پل یک سوم از افراد مورد بررسی با وضعیت موجود موافق هستند: ۳۶ درصد مایل به بازگشت به اتحادیه اروپا نیستند و ۳۴ درصد همچنان فکر میکنند که ترک اتحادیه، کار درستی است.
این اتاق فکر که توسط نخست وزیر سابق "تونی بلر" تأسیس شد، تأکید کرد که به ویژه جوانانی که اکنون به سن رأی دادن رسیده اند، بیشتر از گروههای قدیمیتر رأی دهندگان طرفدار اروپا هستند.
بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط اندیشکده لندنی بریتانیا در اروپای در حال تغییر، تنها یک نفر از هر ده بریتانیایی برگزیت را موفقیت آمیز میداند. از سوی دیگر، اکثریت ۵۲ درصد بریتانیاییها معتقدند که برگزیت موفقیت آمیز نبود. همانطور که بسیاری معتقدند خروج از اتحادیه اروپا به اقتصاد بریتانیا آسیب زده است. حتی در میان کسانی که به خروج رای دادند، تنها ۱۸ درصد گفتند که از نتیجه راضی هستند.
بر اساس این نظرسنجی، بدون توجه به نظرات درباره برگزیت، اکنون اعتبار سیاستمداران در این کشور به شدت متزلزل شده است. سه چهارم از کل پاسخ دهندگان گفتند که در سالهای اخیر اعتماد خود را به سیاستمداران انگلیسی از دست داده اند.
در این شرایط موسسه تونی بلر از دولت خواسته است که داوطلبانه به قوانین اتحادیه اروپا در مورد استانداردهای محصولات و ایمنی مواد غذایی متعهد شود. این میتواند مبنایی برای مذاکره با جامعه بین المللی در مورد روابط تجاری نزدیکتر باشد. آنتون اسپیساک، نویسنده این مطالعه گفت: «نتایج نظرسنجی ما نشان میدهد که اکثریت بزرگی از بریتانیاییها معتقدند که برگزیت به شکل فعلی کار نمیکند و از نزدیکتر شدن بریتانیا به اتحادیه اروپا استقبال میکنند.»
لندن و بروکسل در دوران نخست وزیری ریشی سوناک، به هم نزدیکتر شدند. در زمان نخست وزیران سابق بوریس جانسون و لیز تراس، روابط به شدت مختل شده بود. با این حال، دولت محافظهکار بریتانیا همچنان تحت فشار تندروهایی است که خواستار استفاده بیشتر از فضای مانور بهدستآمده از برگزیت و خلاص شدن از شر قوانین روزهای عضویت هستند. جان ردوود، نماینده حزب محافظه کار، در توییتی نوشت که مردم به بازپس گیری کنترل رای دادند.
دولت منطقهای اسکاتلند هم تاکید میکند که برگزیت به شمالیترین بخش این کشور بریتانیا آسیب جدی وارد کرده است. آنگوس رابرتسون، وزیر اسکاتلند گفت: تنها راه "برای معکوس کردن معنی دار این آسیب و بازگرداندن مزایایی که اسکاتلند قبلا تجربه کرده است، پیوستن مجدد یک اسکاتلند مستقل به اتحادیه اروپا است. اکثریت قاطع اسکاتلندیها در سال ۲۰۱۶ علیه برگزیت رای دادند.
تا کنون، لندن نتوانسته است به معاملاتی دست یابد که ضررهای تجارت با اتحادیه اروپا را جبران کند. این وعده که پس از برگزیت افراد کمتری به بریتانیا مهاجرت میکنند و این امر به طور خودکار منجر به مشاغل با درآمد بهتر برای بریتانیاییها میشود نیز محقق نشد و مهاجرت افزایش یافت. با این حال، بحث عمومی دیگری در این باره بعید است. همانطور که توسط نظر سنجی بریتانیا در اروپای در حال تغییر مشخص شده است، اکثریت (۵۴ درصد) به سادگی نمیخواهند چیزی بیشتر در مورد برگزیت بشنوند.
بهر حال برگزیت هنوز تمام نشده است. همین روز چهارشنبه بود که مجلس عوام بار دیگر درباره عواقب خروج از اتحادیه اروپا بحث کرد. استفان فلین، رهبر جناح حزب ملی اسکاتلند SNP، مستقیماً به ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس حمله کرد و گفت: فکر نمیکنم او درک کند که واقعیت اقتصادی چگونه است و مصرفکنندگان با چه هزینههایی دست و پنجه نرم میکنند.
در سایه برگزیت صادرات بریتانیا به اتحادیه اروپا ۲۳ درصد و واردات از اتحادیه اروپا ۱۳ درصد کمتر از زمانی است که این کشور همچنان عضو اتحادیه اروپا بود. از دیدگاه آلمان هم تراز منفی است. اتاق صنعت و بازرگانی آلمان، برگزیت را "یک فاجعه اقتصادی برای هر دو طرف کانال" خوانده است. در حالی که انگلیس پنجمین شریک تجاری مهم آلمان قبل از برگزیت بود، بریتانیا حالا دیگر حتی در میان ده کشور برتر نیست.
اقتصاد آلمان هم در هفتمین سالگرد رأیگیری برگزیت انگلیس نتیجه گیری منفی در این باره دارد.
بر این اساس عواقب آن را میتوان به عنوان مثال در تجارت بین دو کشور مشاهده کرد. در سال ۲۰۲۲، آلمان کالاهایی به ارزش ۷۳.۸ میلیارد یورو به بریتانیا صادر کرد که ۱۴.۱ درصد کمتر از سال ۲۰۱۶، سال رأی گیری برگزیت بود.
بریتانیا در حال حاضر با مشکلات اقتصادی مانند تورم بالا و هزینههای بالای زندگی دست و پنجه نرم میکند. تورم قیمت مصرف کننده نیز در اردیبهشت ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ۸.۷ درصد بود. اقتصاددانان انتظار دارند که بحران اقتصادی شدیدتر و طولانیتری در انگلیس نسبت به کشورهای مشابه شکل گیرد.
کارشناسان در این شرایط برگزیت را بخشی از بار میدانند: طبق یک مطالعه، تا سال ۲۰۳۰ برگزیت برای هر کارمند بریتانیایی ۴۷۰ پوند در سال، تقریباً ۵۵۰ یورو هزینه در بر خواهد داشت.