به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، خدیجه احمدی کارگردان انیمیشن «حماقت» درباره موضوع این انیمیشن گفت: «حماقت»، روایتگر تلاش یک جوجهتیغی برای نجات دادن جان فرزندش است و تاثیر مخرب طبیعتگردانی را ترسیم میکند که با ماشینهای آفرود خود در جنگل بدون توجه به زیست موجودات زنده در آنجا جولان میدهند.
او درباره علت پرداختن به این موضوع گفت: پیشتر مستندی خارجی درباره تاثیرات انسانها بر محیطزیست دیده بودم که تاثیرگذاری زیادی در من داشت و از آن زمان به بعد فکرم درگیر این موضوع شده بود که انسانها ناخواسته تا چه اندازه میتوانند به اکوسیستم و محیطزیست آسیب زده و جان موجودات زنده را در معرض تهدید قرار دهند. برای همین تصمیم گرفتم برای ساخت انیمیشن درباره این موضوع صحبت کنم تا شاید از طریق این اثر به تعداد بیشتری از افراد آگاهیرسانی شود.
این کارگردان گفت: من برای ترسیم نقش مخرب انسان در طبیعت، از جوجهتیغی به عنوان نماد استفاده کردم. چون بهنظرم جوجهتیغی حیوانی بود که کمتر دربارهاش صحبت میشد یا بهواسطه خارهای پشتش جان سختتر به نظر میرسید. درنتیجه برای روایت درست داستان درباره شیوه و سبک زندگی جوجهتیغیها تحقیق کردم. برای مثال متوجه علاقه جوجه تیغی به گلابی شدم و از همین رو است که درخت گلابی در انیمیشن «حماقت» نقشی پررنگ دارد.
او درباره ساختار این اثر گفت: تکنیک ساخت این انیمیشن سهبعدی است و در نرمافزار مایا کار میشود. انتخاب این تکنیک از این رو بود که جزئیات مستتر در داستان با شیوه سهبعدی بهتر قابلیت نمایان شدن داشتند و این ساختار، کیفیت و زیبایی بیشتری به کار میبخشید. ضمن این که تخصص من هم بیشتر همین تکنیک سه بعدی است.
این انیمیشنساز در پایان درباره نحوه شکلگیری همکاریاش با مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی گفت: اولینبار توسط استاد راهنمایم در دانشگاه با مرکز گسترش آشنا شدم و طرحم را ارائه دادم. خوشبختانه طرحم در شورا پذیرفته شده و همکاریام با مرکز شکل گرفت. باید بگویم که از این همکاری بسیار راضی هستم و جای تحسین دارد که بزرگان حوزه انیمیشن در مرکز به تماشای آثار ما مینشینند و با نظر دادن درباره آن و بررسی نکات مثبت و منفی موجود در دل کار، باعث ساخته شدن اثری با کیفیت هرچه بهتر میشوند.