پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص آخرین وضعیت طرحهای کلان ملی گفت: در یک دورهای بودجهای از صندوق توسعه ملی به شورای عطف اختصاص داده شد که اتفاق بسیار خوبی بود که در آن زمان ۴۸ پروژه به عنوان طرحهای کلان ملی مصوب شد.
وی افزود: مشکلی که برای این پروژهها ایجاد شد این بود که این بودجهها ادامه پیدا نکرد و اولین دوره هم برای فاز صفر این پروژهها پیش بینی شده بود، چون طرحها، طرحهای کلانی بود و بودجههای زیادی میخواستند و، چون این بودجهها ادامه پیدا نکرد و متاسفانه این کارها متوقف شد.
معاون پژوهشی وزارت علوم اضافه کرد: در یک دورهای حتی شورای عطف پیگیریهایی را انجام داد که اگر این طرحها میتواند توسط بخش خصوصی انجام شود، اما این پیگیریها هم تاثیر نداشت و بخش خصوصی هم نتوانست بودجه این طرحها را تامین کند.
وی ادامه داد: در سری جدید طرحهای کلان ملی سعی شد که طرحهایی را مورد توجه قرار دهیم که نگاه به مواردی باشد که وظیفه ذاتی یک سازمان نیست و نیاز است که کلیه بازیگران عرصه فناوری در کشور هم از نظر مالی و فناوری کمک کنند که در همین زمینه در پی راه اندازی صندوق علوم تحقیقات و فناوری و منابع مالی سالهای آینده به جایی برسیم که بتوانیم از طرحهای کلان ملی شورای عطف حمایت مالی داشته باشیم.