به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد کاظم صادقیان مدیر کل صنعت معدن و تجارت استان یزد به مناسبت دهه تولید و تجارت در جمع اصحاب رسانه استان یزد با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ سهم صنعت و معدن از درآمد ارزشافزوده استان حدود ۴۷ درصد بوده است اظهار کرد: در استان یزد ۷۵۴ معدن وجود دارد که از این تعداد حدود ۲۲۰ معدن راکد میباشند و امیدواریم در سال جاری حداقل ۲۰ معدن را مجدداً فعال کنیم.
وی سهم اشتغال معادن استان را حدود ۱۵ هزار نفر ذکر خاطرنشان کرد: استان یزد از لحاظ ذخایر و حجم استخراج مواد معدنی رتبه دوم را در سطح کشور و از لحاظ تنوع مواد معدنی رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه در استان یزد تاکنون ۶ هزار و ۳۸۸ مجوز بهرهبرداری صادر شده است تصریح کرد: استان یزد از لحاظ صدور جواز بهرهبرداری رتبه اول را در سطح کشور به خود اختصاص داده است و در ۳ ماه ابتدای سال جاری ۲۳۰ مجوز بهرهبرداری صادر شده که نسبت به مدت مشابه ۷.۳ درصد و از لحاظ ارزش سرمایهگذاری ۲۷ درصد رشد داشته است و از این تعداد مجوز صادر شده در سال پیشبینی ایجاد اشتغال برای بیش از ۶ هزار نفر میشود.
صادقیان با تأکید بر اینکه یکی از آرزوهای بنده سبقتگرفتن تعداد پروانههای بهرهبرداری از مجوزهای تأسیس است خاطرنشان کرد: ارزش صادرات استان در سال گذشته ۴۷۳ میلیون دلار با وزن ۳ هزار و ۲۵۶ هزار تن بوده که عمدتاً مربوط به صنایع معدنی غیرفلزی، محصولات پایه نفتی و صنایع شیمیایی بوده است.
مدیرکل صمت استان یزد مهمترین کشورهای مقصد صادراتی استان را عراق، پاکستان، امارات، اندونزی، افغانستان، ترکیه و عمان ذکر و تصریح کرد: ارزش کالاهای وارداتی استان یزد ۲۵۵ میلیون دلار و از نظر وزنی ۱۲۸ هزار تن بوده است که مهمترین کالاهای وارداتی استان ماشینآلات صنعتی است که ارزش این بخش در سال گذشته ۲۵۵ میلیون دلار و به نظر وزنی ۱۲۸ هزار تن بوده است.
وی افزود: تعداد پروانههای بهرهبرداری استان یزد نیز ۳ هزار و ۲۹۶ پروانه بوده که در این میان، سهم ۳ ماه ابتدایی سال ۹۵ پروانه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۲ درصد رشد داشته است.
مدیرکل صمت استان به متوازن نبودن توسعه شهرستانهای استان اذعان و خاطرنشان کرد: در محور عقدا مهریز به علت دردسترسبودن زیرساختها بیشترین سرمایهگذاری استان انجام شده است؛ اما سعی میکنیم در دوره جدید مدیریت صمت استان یزد توجه بیش از قبلی به مناطق محروم استان شود.
صادقیان با تأکید براینکه در جهت تکمیل زنجیره تولید و جلوگیری از خامفروشی به دنبال ایجاد تکمیل زنجیره ماشینسازی و قطعهسازی در استان هستیم ابراز کرد: در سالهای قبل در زمینه تکمیل زنجیره تولید فولاد، شیشه، کاشی اقدامات خوبی انجام شده است؛ اما به دنبال ایجاد برشهای استانی بر اساس اسناد یزد نوین هستیم تا بتوانیم از خامفروشی تولیدات استان جلوگیری کنیم.
وی در ادامه تعداد طرح های نیمهتمام صنعتی در استان را ۹۰۸ طرح با سرمایهگذاری ۵۱ هزار و ۵۶۳ میلیارد تومان بیان و اظهار کرد: با بهرهبرداری از این طرحها زمینه اشتغال ۴۳ هزار و ۸۶۳ نفر در استان فراهم میشود که در حال حاضر این پروژه ها از ۲۰ الی۹۹ درصد پیشرفت دارند.
مدیرکل صمت استان یزد با اشاره به برگزاری هفتگی نشست ستاد تنظیم بازار اظهار کرد: استان یزد دارای ۱۰ اتاق اصناف و ۱۷۷ اتحادیه صنفی مجوزدار است که بیش از ۵۸ هزار واحد صنفی را در برمیگیرد و بیش از ۱۴۵ هزار فرصت شغلی را ایجاد کرده است.
صادقیان در پایان با تأکید بر سرمایهگذاری و توجه ویژه به فرش دستبافت گفت: توجه به صادرات فرش دستبافت میتواند پیام صلح و دوستی ملت ایران را به کشورهای دیگر منتقل کند به همین توجه ویژهای به حدود ۳ هزار و ۵۰۰ کارگاه بافندگی استان خواهیم داشت تا بتوانیم با توجه درخواستهای صادراتی که جدیداً و بهصورت خاص برای کشور عربستان ایجاد شده بهرهمندی لازم را داشته باشیم.