به گزارش گروه اقصتادی خبرگزاری دانشجو، مهدی رجبعلی، با اشاره به برنامههای محصول محور ایپکو برای سال جاری، موتور تزریق مستقیم ایران خودرو را نخستین سری این موتور در کشور دانست و با بیان این که پیش از این هیچ خودروساز داخلی مالکیت موتور با فناوری تزریق مستقیم سوخت را در کشور نداشته است، عنوان کرد: توسعه این موتور از لحاظ فناوری یک گام مهم در صنعت قوای محرکه کشور است.
وی اظهار کرد: طرح قوای محرکه دورگه نیز در دست توسعه بوده و تاییدیههای اولیه ایرانخودرو را دریافت کرده است، بر همین اساس در حال حاضر مرحله اولیه طراحی محصول در دست اجرا قرار دارد.
وی با اشاره به کاهش مصرف سوخت حدود ۴۰ درصدی قوای محرکه هیبرید، اظهار کرد: این موتور قابلیت رانندگی بهتری نسبت به محصولات فعلی ایران خودرو داشته و میتواند استاندارد آلایندگی یورو شش را نیز پاس کند.
به گفته وی، این محصول بر روی پلتفرم خودروی تارا در حال توسعه است و بر اساس زمان بندی درخواستی ایران خودرو، تا انتهای سال آینده به مرحله تولید انبوه خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ایپکو با اشاره به توسعه محصول XU۷ در قالب موتور XUP، خاطرنشان کرد: این محصول با هدف کاهش مصرف سوخت و ارتقای سطح آلایندگی و قابلیت رانندگی در دو نسخه بنزینی و گازسوز توسعه یافته است و در حال حاضر نسخه بنزینی بر روی محصول پارس و اخیرا نیز نسخه گازسوز آن بر روی خودروی وانت آریسان ۲ نصب شده است.
وی با بیان این که مهمترین نکته در خصوص این موتور ارتقا یافته، کاهش مصرف سوخت و ارتقای سطح آلایندگی است، گفت: این موتور نسبت به موتور پایه، کاهش مصرف سوخت حدود ۱.۵ لیتری داشته و از استاندارد آلایندگی یورو پنج برخوردار است و از منظر قابلیت رانندگی نیز به دلیل بهبود در گشتاور دور پایین، احساس رانندگی بهتری را نسبت به موتور مبنا ارایه میدهد.
رجبعلی با اشاره به توسعه خانواده موتور سه استوانه، بیان کرد: در حال حاضر اولین موتور از این خانواده محصول در مرحله اصلی طراحی قرار دارد و تاکنون بر روی موتورهای نمونه، آزمونهای عملکردی و دوامی سطح تاییدیه طراحی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ایپکو، با اشاره به این که پس از یک فاصله زمانی از تولید این موتور، سایر موتورهای این خانواده محصول نیز وارد چرخه خواهد شد، گفت: نسخههای مختلف این موتور با جعبه دندههای مختلف بر روی هر سه پلتفرم اصلی ایران خودرو نصب خواهد شد.
وی با بیان این که در انتظار تحویل قطعات محصول از سوی سازندگان هستیم، گفت: به این ترتیب با اخذ تاییدیه طراحی سازندگان از قالب سازی و قطعه سازی، سایر مراحل توسعه را طی خواهیم کرد و نیمه دوم امسال این موتور آمادگی صنعتی سازی را دارد و به احتمال بسیار زیاد در اوایل خردادماه سال آینده عرضه خواهد شد.
وی با بیان این که طرح موتور سه استوانه یک خانواده موتور شامل موتور تنفس طبیعی ۱۳۰۰ سی سی، موتور توربو تزریق درگاهی ۱۳۰۰ سی سی، موتور توربو تزریق مستقیم ۱۳۰۰ سی سی و موتور دوگانه سوز ۱۳۰۰ سی سی است، اظهار کرد: سطح فناوری و سوخت رسانی در این خانواده موتور متفاوت است و میتواند محدودهای حدود ۱۲۰ تا ۲۴۰ نیوتن متر را پوشش دهد.
رجبعلی افزود: موتور کوچک این خانواده معادل TU۳ ایران خودرو بوده و قویترین و بزرگترین موتور این خانواده معادل EF۷ توربو شارژ است. با این خانواده موتور، میتوانیم معادل تمام موتورهای موجود را از منظر توان و گشتاور پوشش دهیم، هم چنین این موتور اکثر فناوریهای روز دنیا را دارا بوده و با کمک این فناوریها مصرف سوخت کاهش یافته و پلتفرم ایران خودرو به سمت اعدادی کمتر از مصرف شش لیتر در ۱۰۰ کیلومتر پیمایش میرود.
وی با بیان این که ابتدای سال ۱۴۰۴ هر چهار محصول این خانواده موتور وارد مرحله تولید انبوه خواهد شد، تصریح کرد: برخی مذاکرات و توافقات اولیه برای عرضه این خانواده موتور به سایر خودروسازان کشور نیز صورت گرفته است.