محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره اقدامات انجام شده از سوی کانون وکلا، تجمع پذیرفته شدگان این آزمون در برابر مجلس و کانون وکلا در اعتراض به برگزاری آزمون مجدد گفت: کانون وکلا از زمان ابتدایی بررسی و مطرح شدن این قانون در مجلس نسبت به مواد مربوط به حوزه وکالت آن مخالفت داشتند و ما هم برای اینکه حرف آنها را بشنویم و تصمیمی که در مجلس اتخاذ میشود صنف و یا بخشی از جامعه را دچار مشکل نکند، بالغ بر حدود شش ماه فقط درگیر جلسات متعدد با کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضائیه بودیم.
وی در ادامه بیان کرد: علیرغم برگزاری جلسات متعدد با کانون وکلا، استدلال محکمی پشت حرف آنها نبود و عمده دلایل در حوزه کمبود پرونده، ایجاد مشکل برای بازار وکلای فعلی و آینده و کاهش درآمد وکلا از پروندههای در جریان بود.
زنگنه با اشاره به اینکه این شغل به دلیل صیانت از حقوق مردم اهمیت خاصی دارد، خاطرنشان کرد: بعد از لابیهای مستقیم و غیر مستقیمی که کانون وکلا برای حذف این بند داشتند، این قانون تصویب شد و مورد استقبال مردم و دانشجویان و متقاضیان این شغل قرار گرفت. برای ما نمایندگان مجلس جای تاسف است که کسانی که خودشان باید پاسدار و پاسبان اجرای قانون باشند اینگونه به دنبال فرار از اجرای قانون هستند.
وی افزود: متاسفانه تاکنون به رغم اینکه بیش از چهار هزار مجوز بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار از درگاه ملی مجوزهای کسب و کار صادر شده است و ۹۰ درصد این قانون در حال اجرا است، اما همچنان کانون وکلا از اجرای این قانون تمکین نکرده است.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: اقداماتی هم که کانون وکلا در مسیر این قانون انجام میدهند خلاف قانون است و باید دستگاههای نظارتی به این موضوع ورود کنند و به وظیفه خود در قبال برخورد با این مستنکفان از قانون عمل کنند. بعضی از وکلا درآمدهای زیادی را کسب میکنند و به علت وجود تعارض منافع در این خصوص، مقاومت در برابر اجرای این قانون طبیعی است.
زنگنه با بیان اینکه در مجموع اقدامات کانون وکلا در قبال قانون تسهیل اصلا مورد تائید مجلس نیست ادامه داد: طبق مفاد قانون به هیچ عنوان دستگاههای صادر کننده مجوز اجازه اضافه کردن هیچ مرحلهای را علاوه بر آن چیزی که در درگاه ملی صدور مجوزها تعیین شده، ندارند، برای این موضوع جرم انگاری هم شده است.
این نماینده مجلس یازدهم درباره آئین نامه قوه قضائیه در خصوص برگزاری آزمون مجدد و استناد کانون وکلا به این آئین نامه توضیح داد: ما انتقاد خود را در طی جلساتی که با رئیس قوه قضاییه داشتیم، نسبت به این آیین نامه بیان کردهایم. ایشان به صراحت اعلام کردند که به دنبال برداشتن محدودیتها در حوزه وکالت هستند و از هر گونه اقدامی که مجلس در این رابطه انجام دهد استقبال میکنند و از نگاه مجلس در خصوص تسهیل صدور مجوزهای شغلی حمایت میکنند. البته عملکرد و نظر زیر مجموعههای قوه با نگاه رئیس قوه در این خصوص در تضاد است. ما از قوه قضائیه و مرکز وکلای قوه قضائیه انتظار داریم که با توجه به اشراف به روح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اهتمام بیشتری به اجرای آن داشته باشند.