به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان در دیدار با سفیر دانمارک اظهار کرد: ممکن است در خصوص بسیاری از موارد سیاسی و فرهنگی اختلافاتی وجود داشته باشد، اما گفته میشود در دنیای سیاست، اگر میخواهید اختلافات را حل کنید باید به نقاط مشترک برگردید.
هرسیج ضمن اشاره به طبیعت فرازمانی و فرامکانی علم و دانش تصریح کرد: همکاریهای علمی و بینالمللی بین دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران و دانشگاههای دانمارک میتواند مقدمهای بر شناسایی و تقویت نقاط مشترک دو کشور باشد.
رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه افزود: برای تداوم همکاریهای علمی و بینالمللی، باید مسائل مشترک شناسایی شود، مسائلی مانند بحرانهای محیط زیست و بحرانهای امنیتی مثل تروریسم داعش که منجر به بدبینیها و ذهنیتهای منفی شده است و تبعات آن، همه کشورها را در برگرفته است و بحثهای امنیتی برای کشورهای منطقه و همچنین کشورهای اروپایی ایجاد کرده است.
وی تاکید کرد: براساس این معانی میتوانیم فعالیتهای مشترک در حوزههای آموزشی، پژوهشی و فناوری شکل دهیم.
هرسیج گفت: انتظار ما از سفیر دانمارک این است که با توجه به پتانسیلهای کشور دانمارک و همین طور استان اصفهان بر گسترش دیپلماسی علمی دو کشور تاکید کنند.
وی ضمن معرفی شهر اصفهان اظهار کرد: شهر اصفهان به عنوان یکی از شهرهای تمدنی، تاریخی و فرهنگی کشور از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است و دانشگاههای این شهر به ویژه دانشگاههای عضو شبکه دانشگاههای اصفهان (IUN) به عنوان دانشگاههای ممتاز و برتر کشور مطرح هستند. همچنین شهرک علمی و تحقیقاتی شهر اصفهان که عضوی از این شبکه محسوب میشود نیز به عنوان بنیانگذار شهرکهای علمی و تحقیقاتی کشور بسیار حائز اهمیت است و از توانمندی شایان توجهی در ارائه خدمات علمی و فناوری برخوردار است.
هرسیج همچنین افزود: دانشگاه اصفهان با قدمت ۷۵ ساله و برخورداری از رشتههای مختلف علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم انسانی از دانشگاههای برتر کشور به لحاظ جامعیت محسوب میشود. در این دانشگاه، ۱۵ دانشکده در داخل فضای دانشگاه و دو دانشکده در شهر خوانسار و شهرضا وجود دارد و حدود ۱۷۰۰۰ دانشجو و ۷۰۰ هیئت علمی با رتبه دانشیاری به بالا مشغول به فعالیت هستند. همچنین ۳۲ هکتار از فضای دانشگاه به پهنه نوآوری تخصیص داده شده است که در آن مراکز رشد، استارتابها، صنایع خلاق و فناوری مشغول به فعالیت میباشند. علاوه بر آن دانشگاه اصفهان یک مرکز بینالمللی زبان آموزی فارسی به غیرفارسی زبانان دارد که با ۳۰ سال قدمت به عنوان یک مرکز فعال مورد توجه است.
هرسیج در ادامه تصریح کرد: دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه نسل سوم و چهارم، دو رویکرد جامعه محوری و تمدنسازی را به عنوان برنامه راهبردی خود مورد توجه قرار داده است و همه فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خود را بر این اساس مدیریت و برنامهریزی میکند.
وی در ادامه حضور سفیر دانمارک در دانشگاه اصفهان را نقطه عطفی در گسترش همکاریهای علمی و بینالمللی بین دو کشور دانست و بر این مهم تاکید کرد.
شایان ذکر است یسپر وار، سفیر دانمارک در جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار بر گسترش همکاریهای علمی میان دو کشور تاکید و تصریح کرد: علایق من صرفاً علایق دیپلماتیک نیست و گسترش همکاریهای علمی نیز برای من حائز اهمیت است.
وی در ادامه افزود: با سخنرانی هرسیج موافق هستم که روابط علمی بین دانشگاهها میتواند منجر به تقویت همکاریهای سیاسی و اقتصادی شود.
سفیر دانمارک اظهار داشت: کشور ما یکی از ۸ کشور بزرگ اروپایی است و بحثهای زمین شناسی و باستان شناسی یکی از مسائل مهم برای دانمارک است و ما در این زمینه کارهای مختلفی را انجام دادهایم که یکی از آنها امضای تفاهمنامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است.
وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه کپنهاک تاریخچه طولانی در مورد یادگیری زبانهای مختلف به خصوص زبان فارسی دارد.
طبق سوابق موجود، دانشجویان دانمارکی برای فراگیری زبان فارسی به کشور ایران سفر کردهاند و با آداب و رسوم و فرهنگ ایرانی آشنا شدهاند.
وی در ادامه افزود: کشور ایران در علوم پزشکی پیشرفتهای قابل توجهی داشته است و دانشجویان بسیار خوبی تربیت کرده است.
سفیر دانمارک، تغییرات اقلیمی را نقطه مشترک دراولویتهای تحقیقاتی کشورهای دنیا از جمله ایران و دانمارک دانست و بر این مهم تاکید کرد.
گفتنی است این دیدار با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی و روسای دانشکدهها، رئیس مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی، مدیران دفاتر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه هنر اصفهان و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و نماینده وزارت امور خارجه، در محل سالن شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه اصفهان برگزار شد و سفیر دانمارک با بازدید از موزه و مرکز اسناد دانشگاه، با یادداشتی در دفتر یادبود دانشگاه اصفهان آن را امضا کرد.