گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، یکی از مهمترین مصوبات سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی در تیر ماه سال گذشته، انتقال خط لوله پساب بجنورد به مجموعه پتروشیمی برای جلوگیری از هدر رفت آب با کیفیت چاههای آهکی بود.
مصوبهای که طبق دستور رئیس جمهور باید طی ۶ ماه به نتیجه میرسید؛ هر چند از ابتدا پیش بینی میشد که انجام این پروژه ظرف مدت ۶ ماه ممکن نیست، اما مسئولان امر این زمان را پس از انعقاد قراردادها و آغاز عملیات اجرایی عنوان کردند.
پتروشیمی خراسان با صرف هزینه، این پروژه را اجرا کرد؛ تصفیه خانهها احداث و زیرساختهای انتقال پساب ایجاد شد. با این حال یک مساله همچنان سد راه اجرای این پروژه بود.
گفته میشود وزارت نیرو قیمت پساب تصفیه شده برای پتروشیمی را حدود ۱۲ هزار تومان برای هر مترمکعب تعیین کرده بود که با توجه به هزینه لوله کشی و ... برای پتروشیمی هزینه زیادی میشد. با این حال قیمت گذاری ۷۰۰ تومانی برای هر مترمکعب هم مطرح شده بود که وزارت نیرو پای امضای قرارداد نمیآمد.
با این حال، هفته گذشته قراردادی در دفتر استاندار خراسان شمالی و با حضور مدیرکل آب منطقه استان و مدیرعامل پتروشیمی منعقد شد که طی آن انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان از طریق ۸ حلقه چاه آزاد خواهد شد. اما جزییات دیگری از این قرارداد در اختیار رسانهها قرار نگرفته است.
نکته مهم اینکه درباره قیمت نهایی پساب بجنورد و مبلغی که قرار است وزارت نیرو از پتروشیمی خراسان دریافت کند، سخنی مطرح نشده است.
بیشتر بخوانید:
یوسف حسنی، مدیرعامل پتروشیمی خراسان با حضور در برنامه دادستان به ابعاد اجرای این پروژه پرداخت و اظهار کرد: آغاز پروژه انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان از خرداد ۱۴۰۰ بود؛ زمانی که رئیس جمهور وضعیت چاههای ما را مشاهده کرد که از سفرههای آب زیرزمینی و رودخانهها استفاده میکنیم. رئیس جمهور دستور داد که انتقال پساب بجنورد حتما انجام شود.
حسنی گفت: مصرف آب پتروشیمی خراسان ۵ و نیم میلیون مترمکعب است که دو و نیم میلیون در نیمه نخست سال از منابع آب زیرزمینی و سه میلیون مترمکعب از رودخانهها و در زمستان تأمین میشود.
حسنی برای ایجاد شبکه فاضلاب در بخشهایی از شهر بجنورد که هنوز لوله کشی نشده، اعلام آمادگی کرد و گفت: اکنون بجنورد دارای ۷ میلیون متر مکعب پساب است، اما ما ظرفیت ۱۳ میلیون متر مکعب را آماده کردیم، زیرا به فکر توسعه نیز هستیم.
مدیرعامل پتروشیمی خراسان به تشریح هزینههای انجام شده از سوی پتروشیمی به منظور ایجاد شبکه انتقال پساب پرداخت و گفت: در فاز اول ۳۰۰ و در فاز دوم که ایجاد تصفیه خانه است ۹۰۰ میلیارد تومان هزینه انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: از بهمن ماه سال گذشته ایجاد خط انتقال آغاز شد و تا اواخر آذر به پایان خواهد رسید، اما برای ساخت تصفیه خانه به مشکل خوردیم، زیرا وزارت نیرو در انعقاد قرار داد تعلل میکرد.
حسنی افزود: یک سال منتظر وزارت نیرو بودیم و پیگیری میکردیم که در نهایت هفته گذشته این قرارداد معقد شد.
وی اضافه کرد: اگر زودتر این قرارداد منعقد میشد تا پایان تابستان کل پروژه به اتمام میرسید، اما اکنون باید تا بهار سال آتی منتظر باشیم.