به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، کاظم پورنصیری مدیر کل فنی و حرفهای استان گیلان در جمع اصحاب رسانه با تبریک هفته ملی مهارت اظهار کرد: در گام اول انقلاب را با نهضت سواد آموزی ملی آغاز کردیم و در گام دوم انقلاب نیز مهارتآموزی در دستور کار و برنامهها داریم.
کاظم پورنصیری با توجه به نامگذاری امسال به نام “مهار تورم و رشد تولید” بیان کرد: از مهمترین عواملی که در رشد تولید مؤثر باشد توانمندسازی نیروی انسانی است که میتواند بهرهورى تولید را افزایش دهد.
وی در ادامه مهمترین اقدام این نهاد را ارتقای مهارت عنوان کرد و افزود: در هفته مهارت به دنبال اهداف مهمی هستیم که یکی از مهمترین اهداف برندسازی مهارت است تا تغییر نگرش عمومی از مدرک گرایی به مهارتآموزی را انجام دهیم.
پورنصیری به برنامههای هفته مهارت اشاره کرد و گفت: این برنامهها در قالب ۲۸ کلان برنامه از امروز “شنبه” هفتم تا ۱۳ مرداد در مناطق مختلف استان گیلان برگزار میشود که شامل افتتاح کارگاه آموزشی توانمندسازی مربیان، تجلیل از خانوادههای معظم شهدای فنی و حرفهای، کارگاه آموزشی آشپزی در طبیعت ویژه خانواده همکاران، مسابقه آزاد مهارتی عکاسی، افتتاح آموزشگاه آزاد و نشست با نماینده ولی فقیه در استاناست.
وی با بیان اینکه آموزشگاههای آزاد مهارتی تحت نظارت فنی و حرفهای قرار دارند، گفت: مشارکت بخش خصوصی در ارائه آموزشهای فنی و حرفهای و ارتقای سطح آنان از اهداف راهاندازی این آموزشگاههاست و در حال حاضر در گیلان یکهزار و ۶۳۵ فعالیت میکنند.
مدیر کل فنی و حرفهای استان گیلان با اشاره به اینکه برای گسترش آموزشهای مهارتی و ضریب نفوذ این آموزشها نیازمند همکاری بخش خصوصی و راهاندازی آموزشگاههای فنی و حرفهای هستیم، تصریح کرد: بنا بر این داریم سهم ۴۰ درصدی برای مهارتآموزی در بخش دولتی و بیش از ۶۰ درصد را با جلب مشارکت بخش خصوصی اجرایی کنیم.
پورنصیری در همین راستا بیان کرد: این از سیاستهای برون سپاری است و امیدواریم با گسترش آموزشهای مهارتی با کمک خیرین را همراه داشته باشیم و این مهم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تعهد سالانه ارائه آموزشهای مهارتی در گیلان را ۱۳ میلیون نفر ساعت عنوان کرد و افزود: پارسال از این تعهد ۲۹ هزار نفر به میزان حدود ۶ میلیون نفر ساعت در بخش دولتی و ۳۳ هزار نفر با بیش از هفت میلیون نفر ساعت در بخش خصوصی آموزشهای مهارتی را فرا گرفتند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گیلان به نیروی فعال در استان اشاره کرد و گفت: از جمعیت بیش از ۲ میلیون نفری استان بالغ بر یک میلیون نفر نیروی فعال اقتصادی در استان داریم که با توجه به سیر تحول در حوزههای مختلف اعم از تکنولوژی باید هر ۱۰ سال تمام مهارتهای یک فرد آموزش دیده بازنگری شود و بر این اساس و با توجه به برآوردها هر سال باید یکصد هزار نفر از نیروی فعال اقتصادی، آموزشهای مهارتی گذشته آنان ارتقاء یابد و دورههای تجدید مهارت را آموزش ببینند.
پورنصیری با اشاره به ارائه آموزشهای مهارتی به ۱۸ گروه هدف در گیلان اضافه کرد: دانشجویان، فارغالتحصیلان، سربازان، زنان سرپرست خانوار، اقشار آسیبپذیر اجتماعی، زندانیان در داخل زندان، گروه روستایی و عشایری، کودکان خیابانی و معتادان بهبود یافته از مهمترین گروههای هدف برای این آموزشها در استان هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۷۹۶ حرفه آموزشی در گیلان آموزش داده شده، بیان کرد: تنوع حرفهها در این حوزه در این استان بینظیر است گیلان در سال گذشته توانست در مسابقههای ملی مهارت کسب کند در حالیکه در سال ۱۴۰۰ در جایگاه ۲۷ و در سال ۱۴۰۱ در جایگاه ۱۵ قرار گرفته بود.
پورنصیری با اشاره به جایگاه پنجم گیلان در مسابقات ملی مهارت در بین ۳۳ رشته مهارتی رقابتی تصریح کرد: این مسابقات بر اساس استانداردهای دقیق مهارتی و به صورت پروژه محور برگزار شد و چهار نفر از دریافتکنندگان گیلانی توانستند مدال نقره دریافت و به اردوی آمادهسازی راهیابی به مسابقههای جهانی مهارتی راه یابند.
وی افزود: خانم اسماعیلی در بخش فناوری مد، آقای حسین زاده در تولید نان حجیم، آقای کوچکی مقدم در طراحی گرافیک و آقای نوراللهی در اتصالات چوبی، منتخبان گیلانی هستند که در سال ۲۰۲۴ به مسابقات جهانی فرانسه اعزام میشوند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان گیلان با اشاره به برنامه طرح تابستانه مهارت برای غنیسازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در استان گیلان خاطر نشان کرد: طرح تابستانه مهارت برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ سال با عنوان دورههای طرح ایران مهارت و برای گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال با عنوان کارآموزی در مراکز آموزش فنی و حرفهای و آموزشگاههای آزاد در حال اجراست.