به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین گروسی، امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به زودی در راستای اجرای کریدور شرق به غرب منطقه آزاد سرخس به گمرک بازرگان و منطقه آزاد ماکو وصل میشود.
وی همچنین گفت: منطقه آزاد ماکو، جزو مناطق آزاد جوان در کشور است که از نسل دوم بهشمار میرود و حدود 10 سال از فعالیت آن میگذرد. نسل اول همان منطقه آزاد کیش و قشم است و نسل دوم منطقه ارس و ماکو است که بین 10 تا 14 سال از آن میگذرد.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو اظهار داشت: نباید مناطق آزاد ایران را با منطقه آزاد جبلعلی در امارات و شنزن در چین مقایسه کرد که سابقه 44 سال دارند. در منطقه آزاد جبل علی با وسعت 4500 هکتار بیش از 2.5 میلیارد دلار صرف زیرساختهای آن شده است درحالیکه منطقه آزاد ماکو صد برابر جبل علی وسعت دارد، اما سرمایه گذاری ناچیزی در زیرساختهای آن انجام شده است.
گروسی افزود: سقف واردات از طریق مناطق آزاد 3 میلیارد دلار بود که اخیرا این سقف 4 میلیارد دلار افزایش یافته و عمده درآمد مناطق آزاد از محل تعرفه بازرگانی و خدمات است و بودجه دولتی زیادی به آن اختصاص نمییابد.
به گفته مدیرعامل منطقه آزاد ماکو، در دنیا بیش از 4500 منطقه آزاد وجود دارد که 1500 مورد آن از سال 2015 به بعد بوده، در کشور ایران هم هفته گذشته به مصوبه مجلس سه منطقه آزاد در کشور ایجاد خواهد شد و این نشان میدهد که مناطق آزاد در ماموریت خود موفق بودهاند.
گروسی ادامه داد: رقبای مناطق آزاد ایران، کشور امارات و ترکیه هستند، درحالیکه در مناطق آزاد ما یک بار تخلیه کالاهای وارداتی لازم است، اما در مناطق آزاد مانند جبل علی دو بار تخلیه صورت میگیرد و رقیب داخلی هم مقررات خلقالساعه است که گاهی مزیت مناطق آزاد را میگیرد.
وی مزیت مناطق آزاد غرب کشور را از نظر لجستیک، تجارت و ترانزیت و اتصال قاره آسیا به اروپا عنوان کرد و ادامه داد: هیچ کدام از مناطق آزاد مانند ماکو معادن متنوع در اختیار ندارند.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو نقش این منطقه در امنیت غذایی از طریق رود ارس و دریاچه سد ارس و همچنین تولید محصولات ارگانیک عنوان کرد و گفت: با در اختیار دادن زمین به بخش خصوصی باغ 2200 هکتاری مدرن که در خاورمیانه بی نظیر است ایجاد میشود و نهالهای اصلاحشده در آن کاشته شده که به زودی در آن باغهای میوه از جمله پسته ایجاد میشود.
گروسی در پایان گفت: همچنین دنبال توسعه فرودگاه و مسیر جاده و ریل هستیم.