به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل رحیمی، سرپرست شرکت آب و فاضلاب گلستان در قرارگاه خبری شهید همدانی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: برای تامین آب شرب شهروندان گلستانی سرمایه گذاری در حوزه شیرین سازی آب نخستین اولویت دراز مدت ما محسوب میشود و در همین راستا ۹ هزار مترمکعب در روز از محل آب شیرین کن بندرترکمن به شبکه آب شرب غرب گلستان تزریق میشود.
رحیمی ادامه داد: دومین پروژه اب شیرین کن در استان گلستان در محدوده سواحل گمیشان اجرا خواهد شد و جانمایی محل برداشت و همچنین مسیر انتقال آب به گرگان و سایر شهرهای واقع در این مسیر ترسیم شده است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب گلستان گفت: در حال حاضر به استناد ماده ۱۴۲ برنامه پنجم توسعه کشور، آب تولیدی در آب شیرین کن بندرترکمن خریداری میشود و با احتساب ضرایب تعدیل مبلغ آب به سرمایه گذار پروژه پرداخت خواهد شد.
وی تلفات آب را یکی از چالشهای فراروی تامین آب در گلستان دانست و گفت: میانگین متوسط تلفات در گلستان حدود ۱۸ درصد است، اما این عدد در برخی مناطق و شهرستانها بسیار بیشتر میشود.
رحیمی گفت: با هدف شناسایی و مهار هدر رفت و تلفات آب اقدامات زیادی در دستور قرار دارد که بهره گیری از فن اوریهای نوین و تصاویر ماهوارهای از جمله این روشهاست.
وی افزود: شهرستان آزادشهر به عنوان نخستین شهر در این خصوص انتخاب شده و پیمانکار لازم برای پروژه مشخص شده است؛ و در سایر مناطق گلستان هم این فرآیند انجام میشود.
وی ادامه داد: ۱۰۰ پروژه با ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار در هفته دولت ۱۴۰۲ بهرهبرداری میشود که ۳۳۸ هزار گلستانی در ۸ شهر و ۱۶۹ روستا از این پروژهها بهرهمند میشوند.
رحیمی یادآور شد: ۴۵ کیلومتر خط انتقال آب در هفته دولت افتتاح شده و عملیات اجرایی ۲۳ کیلومتر هم آغاز خواهد شد
بهگفته وی بیش از ۱۳ هزار کیلومتر خط انتقال شبکه آب شرب در گلستان وجود دارد، بیش از ۳۵۰ هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب در گلستان فعال است.
وی همچنین گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته مقرر است بخش اصلی آب مورد نیاز برای پتروشیمی گلستان از طریق فاضلاب گرگان تامین شود.