به گزارش گروه بینالملل خبرگزای دانشجو، بنا بر گزارش روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، وزیر دفاع مدنی سوئد امروز (سهشنبه) با اتهامزنی به تهران و مسکو مدعی شد که این دو کشور با کارزار انتشار اخبار گمراهکننده و اعمال نفوذ، همچنان سوئد را هدف قرار دادهاند.
«کارل اسکار بولین» وزیر دفاع مدنی سوئد در اظهاراتی که از تلویزیون ملی «اس وی تی» سوئد پخش شد، مدعی شد: «بازیگرانی که در کمپین علیه خدمات اجتماعی فعال بودند، تا حدی به انتشار اطلاعات نادرست در مورد قرآن سوزی روی آوردهاند».
این دومین باری است که استکهلم مدعی میشود که هدف کمپینهای اشاعه اطلاعات دروغین توسط بازیگران تحت حمایت روسیه قرار میگیرد.
پیشتر در ماه ژوئیه نیز مقامهای سوئد علیه ایران و روسیه چنین اتهامات مشابهی مطرح کرده بودند.
کارل اسکار بولین در ماه ژوئیه در جمع خبرنگاران گفته بود: «سوئد هدف کمپین اطلاعات نادرست تحت حمایت بازیگران دولتی و شبهدولتی قرار گرفته است که هدف آن خدشه وارد کردن به منافع سوئد و شهروندان سوئد است».
بولین با مطرح کردن این اتهامات خواستار اتحاد ملی برای مقابله با عملیات اعمال نفوذ وسیه و ایران شد.
اواخر تیرماه، در پی هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، سفیر این کشور در تهران را احضار کرد و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
پلیس سوئد ۲۸ تیر ماه از صدور مجوز برای برگزاری تجمع اعتراضی در بیرون سفارت عراق در استکهلم خبر داد و برخی رسانهها اعلام کردند که سازماندهندگان این تجمع اعتراضی قصد سوزاندن مجدد کتاب مقدس مسلمانان را دارند.
این اقدام برای دومین بار توسط این شهروند عراقی - سوئدی صورت گرفت. پس از آن دولت عراق ضمن برگزاری نشست اضطراری در خصوص هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد، کاردار خود را از استکهلم فراخواند و از سفیر سوئد خواست که بغداد را ترک کند.
از تیر ماه سال جاری اهانتهای مستمر به مقدسات مسلمانان در سوئد و دانمارک واکنش تند کشورهای مسلمان را به همراه داشت و تظاهرات اعتراضی در سراسر جهان برگزار شد.
بسیاری از کشورها اقدام به احضار سفرا و رؤسای نمایندگیهای سوئد و دانمارک در این کشورها کردند. جمهوری اسلامی ایران نیز چندین بار اقدام به احضار سفرا و رؤسای نمایندگیهای سوئد و دانمارک به وزارت امور خارجه کرد و علاوه بر این حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه اعلام کرد که سفیر جدید سوئد در تهران تا زمانی که دولت سوئد دست از این گونه اقدامات برندارد، مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت و روند اعزام سفیر جدید ایران به استکهلم هم تا زمانی که این رویکرد اصلاح نشود، متوقف شده است.