به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل باقریفرد در برنامه طبیب حضور یافت و از اقدامات معاونت آموزشی در دولت سیزدهم سخن گفت.
وی گفت: سابقه آموزش پزشکی در کشور مربوط به زمان تاسیس دارالفنون و ۱۷۰ سال پیش است، ما در حوزه آموزش پزشکی نسبت به کشورهای منطقه خوشبختانه در وضعیت بسیار خوبی داریم.
باقریفرد با بیان این مطلب که آموزش پزشکی عمومی کشور ایران مورد تایید فدراسیون جهانی آموزش پزشکی میباشد و این تاییدیه به مدت ۱۰ سال به وزارت بهداشت اعطاء شده، افزود: فارغ التحصیلان پزشکی ایران در دنیا از اعتبار خوبی برخوردار هستند و باید خاطر نشان کرد که طی یک هفته گذشته نیز مجوز اعتبار بخشی برنامه پزشکی عمومی در منطقه به ایران واگذار شده است.
وی گفت: کیفیت آموزش پزشکی ایران در منطقه و در دنیا بسیار بالا است؛ به طوری که در اوایل انقلاب، پزشکان پاکستانی، هندی و فیلیپینی در ایران حضور داشتند، ولی امروز به جایی رسیدیم که از این کشورهای مذکور دانشجوی پزشکی پذیرش میکنیم. به طوری که در حال حاضر بیش از ۸ هزار دانشجوی غیر ایرانی از ۶۰ کشور دنیا و از قارههای اروپا، آسیا و آمریکا برای رشتههای پزشکی و دندان پزشکی در ایران مشغول به تحصیل هستند.
باقری فرد تصریح کرد: کیفیت آموزش پزشکی ما در سطح قابل قبولی قرار دارد و ادغام آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی ایران است و فارغ التحصیلان وزارت بهداشت علاوه بر کسب دانایی، توانایی و مهارت لازم را در زمان فارغ التحصیلی کسب میکنند و اگر دانشجویی امروز فارغ التحصیل شود فردا میتواند در عرصهی درمان مشغول به خدمت شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به مشکل توزیع پزشک و ماندگاری پزشکان در مناطق مختلف کشور افزود: افزایش کیفی در کنار افزایش کمی مورد توجه وزارت بهداشت قرار دارد و شرایط در کشور باید طوری فراهم شود که از مهاجرت پزشکان جلوگیری شود.
وی گفت: اجرای طرح بومی گزینی از دو سال گذشته در کشور برای ماندگاری متخصصین در مناطق محروم و کم برخوردار آغاز شده و استفاده از متخصصین بومی مورد نیاز کشور نیز در دستور کار است.
باقری فرد در خصوص ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ظرفیت پذیرش دانشجویان در رشته پزشکی افزایش پیدا کرده و البته این افزایش با مشارکت و همکاری سایر ارگانهای کشور میسر خواهد بود تا کیفیت آموزش پزشکی کشور صدمه نبیند.
وی در زمینه ادامه تحصیل دانشجویان علوم پزشکی در دانشگاههای خارج کشور گفت: حدود هزار دانشگاه در خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت است، بنابراین دانشجویان متقاضی باید در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل کنند و اگر قصد ادامه تحصیل در کشور دارند، باید بر اساس آزمون صلاحیت بالینی و ضوابط خاص از فیلترهای تخصصی و کیفی ما عبور کنند تا اجازه ادامه تحصیل در ایران به آنها داده شود.
باقری فرد با تاکید بر توجه به مسائل معیشتی و رفاهی دستیاران تخصصی و فوق تخصصی، از افزایش ۸۰ درصدی حق الزحمه دستیاران طی دو سال اخیر خبر داد و افزود: در تلاش هستیم از اوایل مهر ماه ۱۴۰۲ نیز با هماهنگی سازمانهای ذی ربط حق الزحمه دستیاران بیش از گذشته بیشتر شود.
وی افزود: با توجه به زحمات دستیاران تخصصی، توجه به مسائل معیشتی و رفاهی آنها حایز اهمیت است؛ در نتیجه ما در وزارت بهداشت وظیفه داریم تا از آنها حمایت کنیم و از طریق درآمدهای اختصاصی بیمارستانها حق الزحمه و پرداختهای آنها را افزایش دهیم تا آنها بتوانند تشخیص و درمان بهتری را به مردم ارائه دهند.
در پایان معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به توسعه بحث توریسم درمانی در کشور، خاطرنشان کرد: در رشتههای تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ ۱۵۰ رشته در کشور داریم و هیچ رشتهای در دنیا نیست که ما در ایران نداشته باشیم.