به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت دانش بنیان آریاطب فیروز در سال ۱۳۹۴ با دستیابی به دانش فنی و نرم افزار ساخت دستگاه همودیالیز، نام خود را به عنوان نهمین شرکت تولیدکننده دستگاه همودیالیز ثبت و نام ایران را به عنوان پنجمین کشور در زمینه ساخت دستگاه همودیالیز مطرح نمود.
این شرکت تنها تولیدکننده دستگاه همودیالیز در ایران و غرب آسیا بوده و همچنین در سال ۱۳۹۷ شروع به تولید دستگاه همودیالیز، دستگاه تصفیه آب RO مرکزی و دستگاه تصفیه آب RO پرتابل نموده است
سلمان اخوت مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو توضیحاتی درباره دستگاه همودیالیز ارائه داد و گفت: دستگاه همودیالیز یکی از پیشرفتهترین دستگاههای تجهیزات پزشکی است که برای درمان، بیماران ESRD مورد استقاده است. بیماران ESRD، بیمارانی هستند که در آخرین مرحله از بیماری کلیوی قرار دارند.
وی دو کار اصلی این دستکاه را سم زدایی و ابگیری از بیماران دیالیزی دانست و افزود: بیمارن دیالیز تقریبا یک روز درمیان به مدت طولانی باید دیالیز شوند و هر جلسه دیالیز تقریبا ۴ ساعت طول میکشد.
اخوت ادامه داد: دستگاه همودیالیز از چند جهت پیچیده است. به شدت با بیمار تعامل دارد همچنین دستگاه به رشتههای الکترونیک، نرم افزار، مهندسی پزشکی، پرستاری وابسته بوده و در تیم طراحی، ساخت و ارزیابی به یک تیم کامل نیاز دارد.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان با اشاره به سازندگان این دستگاه در دنیا گفت: تعداد سازندههای این دستگاه در دنیا نیز بسیار کم است. شرکت ما از سال ۹۲ تصمیم گرفت طراحی و ساخت این دستگاه را شروع کند.
وی با اشاره به تعداد دستگاههای فعال و تولید شده در کشور گفت: ما سال ۹۲ کار را شرع کردیم؛ سال ۹۵ دستگاه آماده تستهای بالینی شد. سال ۹۵ تا ۹۷ سختگیرانه ترین ارزیابیهای بالینی در چند مرکز تحقیقات نفرولوژی وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی معتبر کشور، همچون دانشگاه علوم پزشکی تهران، بقیه الله اصفهان انجام شد و پس از اخذ تاییدههای بالینی دستگاه همودیالیز به شکال انبوه وارد بازار شد؛ امروز ۱۴۵۰ در سراسر کشور کار میکنند.