به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد حسین عزیزی؛ رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در خصوص بحران کاهش کلسیم در جامعه گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم کشور که بعضی منابع تا ۹۰ درصد هم ذکر کرده اند، با کمبود کلسیم در بدن خود مواجه هستند و این نیاز در سالمندان بیشتر است و یکی از دلایل مهم پوکی استخوان در افراد سالمند ناشی از همین کمبود سرانه مصرف کلسیم است.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران ادامه داد: بهترین منبع تامین کلسیم برای بدن، لبنیات است که متاسفانه بخاطر افزایش بی رویه قیمت، باعث کاهش سرانه مصرف آن شده است و این زنگ خطری برای تهدید سلامتی جامعه است
راه حل چیست؟
عزیزی در ادامه افزود: یکی از ارزانترین راههای جبران کمبود سرانه مصرف کلسیم در کشور، تولید نانهای غنی شده با کلسیم است. نان به عنوان قوت غالب و در دسترس، نقش مهمی در تغذیه افراد جامعه دارد و همانطور که در گذشته با غنی کردن آرد به آهن و اسید فولیک بخشی از کمبود این مواد مورد نیاز بدن تامین شد، دولت میتواند با غنی کردن آرد به وسیله کربنات کلسیم به عنوان یک ماده معدنی ارزان قیمت و همچنین افزود ویتامین دی، با تولید نانهای غنی از مواد مورد نیاز بدن، نقش اساسی در تامین سلامتی جامعه داشته باشد که این مهم نیاز به عزم ملی و همت همه زنجیره تامین امنیت سلامت کشور اعم از دولت، مجلس و حتی قوه قضائیه به عنوان مدعی العموم را دارد.
رییس انجمن صنایع غذایی اظهار داشت: انجمن صنایع غذایی ایران این آمادگی را دارد تا با همیاری همه دستگاههای ذیربط نقش خود را در تامین سلامتی افراد جامعه ایفا نماید.
در ادامه احمد فتح اللهی؛ نائب رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در این خصوص گفت: بر اساس منابع و تحقیقات معتبر علمی میزان کلسیم مورد نیاز روزانه برای کودکان ۴ تا ۱۸ سال، ۱۳۰۰ میلی گرم، برای افراد بزرگسال ۱۰۰۰ میلی گرم و برای افراد بالای ۵۰ سال ۱۲۰۰ میلی گرم است. این در حالی است که متاسفانه به دلایل متعدد از جمله مشکلات اقتصادی سرانه مصرف روزانه کلسیم در ایران، کم است و این کمبود باعث تهدید سلامت و ایجاد بیماریهای متعدد میگردد و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
نائب رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران ادامه داد: کلسیم نقش مهمی در بدن انسان دارد، هر چند بیشتر افراد نقش کلسیم را در استخوان سازی و حفظ استخوانها میدانند، اما این ماده حیاتی به جز نقش خود در ساخت و حفظ استخوان، برای انقباض عضلانی، تنظیم فشار خون و انتقال عصبی و لخته شدن خون نیز اهمیت دارد. از این رو نیاز است دستگاههای مربوطه برای جبران کاهش مصرف کلسیم در کشور اقدام و برنامه ریزی دقیقی داشته باشند.