تحریم، مانع صادرات محصولات با کیفیت ایرانی+فیلم
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، خرید لوازمالتحریر، دغدغهی والدینی است که فرزند محصل در منزل دارند. هرچه فرزند کمسنتر باشد، این دغدغهمندی بیشتر است زیرا علاوه بر موضوع جذابیت، نوشتافزاری لازم است که هم دوام و هم قیمت مناسب داشته باشد.
گاهی محصولات خارجی تنها اسم جذابتری دارند و از نظر کیفیت، تفاوتی با محصولات ایرانی در آنها دیده نمیشود. برخی از تولیدات ایرانی نیز در حوزهی نوشتافزار تبدیل به برندهایی معتبر و دوستداشتنی شدهاند. در همین راستا در حاشیه برگزاری نهمین دوره نمایشگاه نوشت افزار ایرانی به سراغ برخی از تولیدکنندگان بزرگ و کوچک در حوزه نوشت افزار رفتیم تا درباره فعالیت برندهای ایرانی گفتگو کنیم.
آریا
گلمکانی، مدیر نوشت افزار آریا در گفتگو پیرامون کیفیت و مجوزهای این برند ایرانی اظهار داشت: شناخته شدن آریا را مدیون اعتماد هموطنان و تلاش همکارانمان در کارخانه جات آریا هستیم.
او در ادامه گفت: محصولات ما بسیار گسترده است. از محصولاتی مانند خمیربازی، آبرنگ، پاستل و انواع مداد گرفته تا ظرف غذا و قمقمه و ... جزو محصولات فعلی ما هستند و به زودی خودکار و رنگ گریم نیز تولید خواهد شد.
وی افزود: طبیعتا همه محصولات تولید ایران باید یک سری از گواهینامهها را داشته باشند. یعنی باید استاندارد و مجوز بهداشت و از این قبیل را داشته باشند؛ و افتخار ما بر این است که تمام محصولات ما علاوه بر گواهیهای داخلی، استاندارد CE اروپا را هم دارد.
گلمکانی گفت: در حاضر محصولاتمان را به اروپا، آسیای میانه و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میکنیم؛ و همه این کشورها خواهان محصولات ما هستند، ولی ساز و کار صادرات و روابط ما به دلیل تحریمهای بانکی دچار مشکل است. امیدواریم که این مشکلات کمتر شود تا بتوانیم دامنه صادراتمان را گستردهتر کنیم.
وی در رابطه با تعداد افرادی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این مجموعه مشغول به کار هستند گفت: در کارخانهها حدود ۷۰۰-۸۰۰ نفر پرسنل بیمه شده داریم و حدود ۲ هزارنفر هم به صورت غیر مستقیم مشغول به کار هستند.
پارسیکار
فاطمه ثقفی، مدیر شرکت اشکان تجارت آرام که خط تولید لوازم تحریر کاملا ایرانی «پارسیکار» را راه اندازی کرده است در رابطه با کیفیت محصولات این برند داخلی اظهار داشت: تولیدات ما از نظر کیفیت دارای بهترین کیفیت استانداردهای جهانی است.
وی افزود: ما هرآنچه که محصول مدرسه و دانشگاه است را ما با کیفیت بالا در داخل کشور تولید میکنیم. برای مثال نوک تمامی مدادهای ما خوراکی شیراز و رنگ آن خوراکی شیراز است.
آپادانا
هدایتی، مدیر مجموعه آپادانا در رابطه با حمایتهای دولتی از این برند ایرانی گفت: ما تقریبا ده سال است که کار تولید میکنیم و حدود ۲۳ نفر به صورت مستقیم برای ساخت محصولات فعالیت میکنند. اگر ۳۰-۵۰ میلیون تومان وام بانکی جزو حمایتهای دولتی حساب نشود، میتوان گفت که تا الان تقریبا هیچگونه حمایت مستقیمی از ما نشده است.
وی افزود: مشکل اساسی که هر تولید کنندهای دارد، بحث نقدینگی است. خیلی از مواقع ما سفارشات صادراتی داریم، ولی توان تامین مواد اولیه را نداریم.
هدایتی گفت: درخواست ما این است که مسیر حمایتهای مالی سهل باشد. اینکه مسیر گرفتن وام اینقدر سخت است که مردم سراغ گرفتن وام نروند اشتباه است.
او در ادامه بیان داشت: زمانی که میگویند وام در حد یک و یا دومیلیارد تومان تعلق میگیرد، مجموعه باید در شهرک صنعتی باشد و یا پروانه بهره برداری داشته باشد. خود همین کار دو و یا سه میلیارد هزینه دارد که من اگر آن مبلغ را داشتم، به خودم وام میدادم و نیازی به حمایت نداشتم.