معاون ويزر نفت با اعلام نهايي شدن صادرات گاز ایران به اروپا از طریق عراق و سوریه از مسیر خط لوله اسلامی، ارزش اقتصادی اين خط لوله را 2 تا 2.5 میلیارد دلار اعلام كرد.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو» به نقل از اداره كل روابط عمومي وزارت نفت، جواد اوجی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام دستاوردهای مهم سفر وزیر نفت و هیئت همراه به سوریه، اظهارداشت: پیرو گفت و گو ها و مذاکراتی که از چندین ماه پیش میان دو کشور آغاز شده بود، ایران و سوریه برای انتقال گاز ایران به اروپا مسیر جدیدی را تعریف و در مورد آن توافق کردند.
وی افزود: با توجه به سند همکاری جدید میان دو کشور، گاز ایران از طریق این خط لوله ضمن تامین مصارف نیروگاهی دو کشور عراق و سوریه، با گذر از خاک این کشور ها، از طریق جنوب لبنان به دریای مدیترانه و از آنجا وارد خاک اروپا خواهد شد.
معاون وزیر نفت با بیان این که پیشتر با عراق نیز در این زمینه گفت و گو و توافق شده است، تصریح کرد: بر اساس این توافق سه جانبه (ایران، عراق و سوریه) ظرف یک ماه آینده مشاور بین المللی به منظور اجرای مقدمات احداث خط لوله (طراحی مسیر و ارزیابی دقیق اقتصادی از مسیر یاد شده) انتخاب خواهد شد.
اوجی تصریح کرد: برآورد می شود این خط لوله 56 اینچ در مسیری به طول دو هزار کیلومتر احداث شود و 700 تا هزار کیلومتر آن(بستگی به مسیر انتخابی ایلام یا خرمشهر خواهد داشت) در خاک جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی با بیان این که ظرفیت انتقال گاز این خط لوله 110میلیون متر مکعب خواهد بود، طول مسیر آن را در خاک عراق را 500 کیلومتر و در سوریه نیز 500 تا 700 کیلومتر اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: با احداث این خط لوله پیش بینی می شود نیاز گاز عراق به میزان 10 تا 15میلیون متر مکعب در روز، سوریه به میزان روزانه 15 تا 20 میلیون مترمکعب و جنوب لبنان به میزان پنج تا هفت میلیون متر مکعب در روز تامین شود.
اوجی درباره فرمول قیمت فروش گاز نیز گفت: این موضوع در کنسرسیومی که در ساخت خط لوله مشارکت دارند تعیین خواهد شد.
وی ارزش اقتصادی خط لوله جدید برای انتقال گاز به اروپا از طریق عراق و سوریه را دو تا دو و نیم میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: منابع مالی مربوط به این طرح از طریق فاینانس خارجی تامین خواهد شد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه پیش بینی می شود نام «خط لوله اسلامی» برای این طرح و مسیر جدید انتخاب شود، گفت: با توجه به افزایش ظرفیت تولید گاز در سال های آینده و سیاست کلان ایران برای حضور قوی تر در بازار جهانی گاز، تاکنون گام های خوبی در این زمینه برداشته شده است که خط هفتم سراسری برای صادرات گاز به پاکستان، خط لوله گاز ترکمنستان در شمال شرق کشور از آن جمله است.
وی تاکید کرد: ایران برای حضور قوی تر خود در بارار تجارت گاز، گزینه های متعددی را پیش رو دارد.
گفتنی است، در سفر چهارشنبه و پنج شنبه وزیر نفت ایران به دمشق، جمهوری اسلامی ایران و سوریه برای گسترش همکاری های فیمابین در بخش انرژی به ویژه در زمینه نفت و گاز سند همکاری امضا کردند.
جواد اوجی، مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران و «احمد خالدی»، معاون وزیر نفت از طرف کشورمان و «عبدو حسام الدین»، معاون وزیر نفت و «علی عباس»، مدیر عامل شرکت نفت سوریه این سند همکاری را در حضور وزیران نفت دو کشور و معاون اقتصادی نخست وزیر سوریه امضا کردند./انتهاي پيام/