علی بیانی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست بندرترکمن در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: بنا بر مشاهدات میدانی انجام شده، در حال حاضر دستههایی از پرندگانی همچون آبچلیکها، باکلانها و حواصیلها به خلیج گرگان و نوار ساحلی بندر ترکمن وارد شدند.
بیانی گفت: با توجه به اینکه پهنه آبی خلیج گرگان، نوار ساحلی و برخی آب بندانهای منطقه در این زمان از سال به خاطر وجود حشرهها و پلانگتونها شرایط تغذیهای مناسبی دارند و پناهگاه و زیستگاه مناسبی برای پرندگان هستند.
وی افزود: در بخشهایی از خلیج گرگان و نوار ساحلی شهرستان هم با توجه به اینکه سواحل امنی برای کاکاییها و پرستوهای دریایی است جمعیت خوبی از پرندههای مهاجر مستقر شده است.
بیانی بر لزوم مراقبت بیشتر از خلیج گرگان و آببندانهای به منظور حفاظت از این پرندگان مهاجر و گونههای ارزشمند تاکید کرد و گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست با هرگونه شکار و صید غیرمجاز پرندگان به شدت برخورد میکنند.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را به محیط زیست اطلاع دهند تا در کمترین زمان مورد رسیدگی قرار گیرد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بندرترکمن در حاشیه خلیج گرگان افزود: انواع مرغابی، قو، پلیکان، حواصیل، چنگر، پرستوها، آبچلیکها، غاز، فلامینگو، باکلان و عقاب دریایی دم سفید از جمله گونههای پرندگان مهاجری هستند که نیمی از سال را در زیستگاههای آبی منطقه ساکن میشوند.
بیانی گفت: این پرندگان تا نیمه یا اواخر فروردین ماه متناسب با درجه دمای هوا در تالابهای استان میمانند و از منابع غذایی آن تغذیه میکنند.
وی ادامه داد: پهنه های آبی غرب گلستان از جمله خلیج گرگان، به واسطه برخورداری از زیستگاههای آبی متنوع، سکونتگاه مناسبی برای زمستانگذرانی پرندگان مهاجر محسوب میشود اما به اعتقاد کارشناسان با کاهش بارندگیها و تاثیر آن در افزایش سطح خشکی تالابها و ذخایر آبی، در سالهای اخیر ورود این پرندگان برای سکونت چند ماهه به زیستگاهای منطقه کاهش یافته است.
گفتنی است؛ خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپو زاغمرز به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثبت شد و این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی در دنیا شناخته می شود که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.