به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، عبدالمجید انصاری از استان بوشهر با نمایش «دل دشو» به بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی، راه یافته است.
او با اشاره به زیست بوم بوشهر گفت: در زیست بوم بوشهر بدون استثنا دریا نقش اصلی را در آیینها و باورهای مردمان ساحل نشین بازی میکند و هرآنچه در آیین، سنت، موسیقی، رسم و رسوم، باورهای مذهبی، افسانهای و قهرمانی میبینیم دریا حضور داشته و تمام پایههای آن در دریاست.
انصاری ادامه داد: در بوشهر چنانچه جوانی را در کنار دریا از دست دهند زنان در نمایش آیینی و سنتی عزاداری خود «واویلا چه نهنگی شی گلاور» واویلا چه نهنگی به زیر گل رفت میخوانند و همین موضوع در دشتستان که دریا نداشته و کوه جلوهگری میکند میخوانند «واویلا چه پلنگی شی گل آور» که این مباحث براساس باورها و زیست بوم در نمایشهای آیینی و سنتی بوده که نهنگ و پلنگ برای شادت و بزرگی تشبیه میشوند.
این هنرمند که با نمایش «دل دشو» در این دوره از جشنواره شرکت کرده است میگوید: تئاتر فرزند آیین است و آیینهای باستانی بی شک در شکل مدرن در تئاتر اجرا میشود.
او ادامه داد: «نمایش «دل دشو» برداشتی آزاد از پیرمرد و دریاست.
«دل دشو» روایتگر ناخدایی است، ناخدا احد صبح روز عاشورا تصمیم میگیرد به دریا رود، روز عاشورا دریا تحریم است و باید حرمت گذاشت. ناخدا، اما بدهکار است و به دریا میرود. بعد از برگشت اتفاقهایی میافتد که ناخدا احد خانهنشین میشود.»
بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی با دبیری احمد جولایی، از یکم تا یازدهم مهر، در بخشهای «رادیو تئاتر» و «نمایشگاه هنرهای نمایشی» به میزبانی تهران، «صحنهای» (ویژه-آزاد) و «بینالملل» به میزبانی استان گلستان (گرگان و کردکوی)، «شبیهخوانی» به میزبانی استان مرکزی (تفرش)، «نمایشهای فردی، نقالی، روایتهای ملی و کارآواها» و «معرکهها، آیینها و بازیهای نمایشی» به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)، «عروسکی» و «دانشجویی صحنه» به میزبانی خراسان شمالی (بجنورد) و «سمینارهای پژوهشی» و «نمایشنامهنویسی» به میزبانی آذربایجان شرقی (تبریز) در حال برگزاری است.