افروز صفاری فرد، مدیرکل پیشگیری از معلولیتها و تلفیق اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: در حال حاضر سازمان بهزیستی ۲۴۰ هزار معلول دارای اختلال بینایی را تحت پوشش دارد که اقداماتی را در این راستا انجام میدهد. یکی از اقدامات مناسبسازی است. مناسب سازی منزل و خودرو به عهده سازمان بهزیستی است که ما این کار را انجام میدهیم. اگر که نیاز به مناسبسازی منزل و خودرو داشته باشند، ما این کار را انجام میدهیم. در هر سال حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ خدمت را ارائه کرده ایم.
او در ادامه گفت: بحث مناسب سازی مکانهای عمومی یک کار چند بخشی است که سازمان بهزیستی دبیر و وزارت کشور رئیس ستاد مناسب سازی است؛ و کلیه ارگانها و سازمانهای دولتی باید مناسب سازی را انجام دهند. بسیاری از اقدامات مناسبسازی نیاز به اعتبارات دارد که باید توسط برنامه و بودجه تأمین بشود که سازمانها بتوانند این اقدامات را انجام بدهند. همچنین ما تعاملاتی را هم با شهرداریها داریم.
صفاری فرد در رابطه با اقدامات بهزیستی گفت: مهمترین اقدام پیشگیرانهای که ما برای پیشگیری از معلولیت بینایی انجام میدهیم غربالگری آمبلیوپی یا همان تنبلی چشم است و سایر اختلالات بینایی است که در کودکان سه تا شش ساله انجام میشود و از برنامههای کلیدی سازمان است.
وی افزود: ما از سال گذشته حدود سه میلیون و ۷۰۰ هزار کودک را غربال بینایی کردیم و برنامههایی که در زمینه آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها داریم و مشاورههای ژنتیک که کمک میکند تا از بروز اختلالاتی که منجر به معلولیت بینایی میشود، پیشگیری بشود.