به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مراسم نکوداشت پدافند غیرعامل که امروز در محل سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، گفت: دشمن در راهبرد جنگ ترکیبی، ستون فقرات جنگ را فشار اقتصادی قرار داده است.
وی با بیان اینکه اطلاعات پولی مالی یکی از ابزارهایی است که در جنگ اقتصادی بکار گرفته میشود که باید نسبت به محافظت از این اطلاعات اهتمام جدی داشته باشیم، تصریح کرد: حملات سایبری به زیرساختهای پولی و مالی نیز یکی دیگر از جنبههای جنگ ترکیبی حوزه اقتصادی است.
جلالی افزود: در دولت قبل یکی از آقایان آمدند، یک سامانه کشف تقلب روی سیستم بانک مرکزی بارگذاری کنند، ظاهرش یک شرکت داخلی بود، اما پس از تحقیق متوجه شدیم یک شرکت آمریکایی در دبی نمایندگی به یک شرکت ایرانی داده است و در متن قرارداد دسترسی کامل به شرکت مادر (آمریکایی) داده است. خوشبختانه با حکم دادستانی این موضوع را متوقف کردیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: دشمنان ایران قرارگاه جنگ اقتصادی علیه کشورمان ایجاد کردهاند. بطوریکه یک اقدام اقتصادی در کشورمان منتهی به تحریم میشود. تمرکز دشمن بر کشف اطلاعات و زنجیره خدمت حوزه پولی و مالی کشور است.
وی اضافه کرد: جنگ اقتصادی در حوزه اقتصاد خرد بر عرضه و تقاضا شکل میگیرد و تمرکز آن روی ایجاد تقاضای کاذب است که مردم و بازاریها به سمت خرید یک کالای خاص هدایت شوند. ایجاد انبارهای خانگی در این پدیده رخ میدهد که شاهد آن در زمان شیوع کرونا بودیم.
جلالی ادامه داد: در دولت قبل درباره FATF بحث میشد میگفتند بیخیال شوید ما موضوع را مدیریت میکنیم وقتی سامانه وارد سیستمهای بانکی شود تمام نقل و انتقالات رصد میشود و طرفهای غربی برای تحریم ما بهانه پیدا میکنند. بطور کلی FATF یک مسئله مالی و اقتصادی نیست، بلکه سیاسی است.
به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در تهدیدات نوین، دشمن بیشتر اهدافی را مورد حمله قرار میدهد که در زنجیره خدمت، مردم بیشترین وابستگی را به آن داشته باشند تا بیشترین پیامد را به دنبال داشته باشد. همچنین آسیب پذیری سایبری، عدم وجود برنامه بازگشت پذیری و عدم امکان پاسخ سریع به حادثه از جمله ویژگیهای یک هدف جذاب در چنین تهدیداتی است.
وی با بیان اینکه در همین رابطه، سازمان پدافند غیرعامل کشور، اقدام به تدوین الزامات تداوم کارکرد نموده است، توضیح داد: یعنی اگر چنانچه زیرساخت حیاتی مورد حمله سایبری قرار گرفته، خدمترسانی به مردم از سوی آن زیرساخت نباید قطع شود.
جلالی با بیان اینکه هماهنگی، همسویی و هم افزایی مولفههای اقتصادی از جمله موارد تاثیرگذار در دفاع اقتصادی است، تصریح کرد: دلارزدایی از اقتصاد کشور، حاکمیت یک نظام پیوسته رسانه ای، حمایت از تولید و مقابله با جریانات ضد تولید از جمله مولفه هایی است که باید به آن توجه داشت.
جلالی توجه به حوزه آب، برق، گاز، سوخت و ارتباطات امن و پایداری را از جمله مواردی زیربنایی دانست که باید در برنامه هفتم توسعه برای مدیریت آن اقدامات لازم صورت گیرد.
صیانت از زنجیره غذایی مزرعه تا سفره مردم، حمایت از اقلام اساسی غذایی در داخل کشور، صیانت از نظام پولی و بانکی کشور، صیانت از اعتبار بازار سرمایه از جمله موارد مورد تاکیدی بود که سردار جلالی به آن اشاره کرد.