به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محبوبه یوسفیان گفت: براساس این لایحه، به طور مثال سالمند مصون از هر گونه آزار جسمی یا روحی اعم از آزار اجتماعی، فیزیکی، مالی، روانی، و معیشتی است. همچنین صدور کارت هوشمند منزلت برای تمام سالمندان و ارائه خدمات درمانی، بهداشتی، مراقبتی، حمایتهای اقتصادی و اجتماعی دولت با ارائه این کارت به صورت هدفمند در این لایحه مدنظر قرار گرفته است.
سند ملی سالمندی نقشه راهی برای ارتقا وضعیت سالمندی در راستای تغییرات جمعیتی کشور محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که باید پیش از ارائه پیشنویس لایحه جامع دفاع از حقوق سالمندان به مجلس شورای اسلامی، نظرات دستگاههای عضو اتخاذ شود، هماکنون در حال نهایی کردن نظرات کارشناسی هستیم تا لایحه در روند اجرایی خود قرار گیرد.
یوسفیان گفت: موضوع حقوق سالمندی از موضوعات حائز اهمیت در نظامهای حقوقی دنیا محسوب میشود. در سند ملی سالمندان برنامهها و فعالیتهای مربوط به حوزه سالمندی دستگاهها مشخص شده است. به عبارتی سند ملی سالمندی نقشه راهی برای ارتقا وضعیت سالمندی در راستای تغییرات جمعیتی کشور محسوب میشود.
در سند ملی سالمندی نقشه راهی تدوین شده است که دستگاهها براساس آن نقشه راه اقدامات خود را عملیاتی میکنند، اما لایحه حمایت از حقوق سالمندان به حمایت از حقوق سالمندی مربوط میشود که توسط مجری تخصصی و برای بررسی مفاد قانونی است.
کارشناس امور سالمندان دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور یادآور شد: پس از انجام اقدامات نهایی، موضوع برای تصویب در مجلس شورای اسلامی روند قانونی خود را طی خواهد کرد.
۱۶ دستگاه عضو شورای ملی سالمندان هستند
یوسفیان ادامه داد: ۱۶ دستگاه عضو شورای ملی سالمندان هستند که پیشنویس این لایحه برای تمام صاحبنظران حوزه سالمندی از جمله دستگاههای عضو شورای ملی سالمندان فرستاده شده است؛ زمانی که این جلسات تشکیل و براساس نقطه نظر دستگاهها بررسی شود، پیشنویس لایحه برای تصویب به شورای ملی سالمندان کشور ارایه و سپس به مجلس ارسال خواهد شد.