آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۰۷۵۷۴
شیردل در گفتگو با دانشجو:

نقش شهرداری تهران در ساماندهی کودکان کار و خیابان چیست+کلیپ

مدیر اداره پیشگیری و ارتقاء سلامت اجتماعی سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: مراکز پویاشهر به‌صورت تخصصی و باهدف استعدادیابی و ارائه خدمات ویژه آموزشی به کودکان کار در حال فعالیت هستند.

مریم شیردل مدیر اداره پیشگیری و ارتقاء سلامت اجتماعی سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در گفت‌‍وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو درباره ورود مدیریت شهری از سال ۸۵ در حوزه کودکان کار و خیابان، گفت: در سال ۱۳۹۳ شهرداری تهران براساس اسناد بالادستی مکان‌هایی را در اختیار NGO‌هایی که در حوزه کودک فعالیت داشتند قرار داد و مراکزی تحت عنوان پرتو راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت شهری حمایت از کودکان کار پویاتر و تخصصی‌تر شده است، ادامه داد: این مراکز تحت عنوان پویاشهر با پویایی بیشتر به‌صورت تخصصی و با هدف استعدادیابی و ارائه خدمات ویژه آموزشی و مهارت‌های زندگی به کودکان کار در حال فعالیت است.


مدیر اداره پیشگیری و ارتقاء سلامت اجتماعی سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران افزود: با توجه به همت مدیریت شهری این دوره، مرکز استعدادیابی و درمانی کودکان کار در منطقه ۵ به ظرفیت ۳۰۰۰ کودک افتتاح می‌شود و مدرسه تخصصی ویژه آموزش کودکان کار برای اولین بار در منطقه ۱۶ با ۵ حوزه ورزشی، فرهنگی، هنری، امور تربیتی و علم و فناوری شروع به فعالیت خواهد کرد.


شیردل در خصوص تعداد مراکز پویاشهر عنوان کرد: تا سال ۱۴۰۰، ۲۷ مرکز در حوزه کودکان کار فعالیت داشت، اما اکنون ۳۴ مرکز در مناطق مختلف در حال فعالیت هستند.


وی با تأکید بر اینکه حدود ۷۰۰۰ کودک در مراکز پویاشهر تحت پوشش قرار دارند، ادامه داد: البته با افزایش مراکز پویا شهر سطح دسترسی برای دریافت خدمات کودکان افزایش پیداکرده است. از این‌رو زیرساخت‌های لازم برای جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر فراهم است.


این مقام مسئول عنوان کرد: فعالیت و اقدامات شهرداری در خصوص کودکان کار کاملاً امری مشارکتی بوده و سازمان خدمات اجتماعی در تعامل با ان. جی. اوهاست. فضا به صورت رایگان در اختیارشان قرار گرفته و آنان موظف هستند با به‌کارگیری روانشناس و مددکار اجتماعی مستقر در مرکز به کودکان کار خدمات ارائه دهند.


مدیر اداره پیشگیری و ارتقاء سلامت اجتماعی سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در خصوص نحوه شناسایی کودکان کار یادآور شد: همکاران گشت از طریق بازدید میدانی در خیابان‌های سطح شهر و منازل کودکان کار آنان را شناسایی و سپس به محل کار آنان رفته و برایشان تشکیل پرونده می‌دهند. البته پس از جذب کودک در مراکز پویا شهر حمایت از خانواده‌های آنان نیز در دستور کار قرار می‌گیرد. البته اولویت و هدف ما برای ارائه خدمات کودکانی هستند که در مشاغل آسیب‌زا مانند کوره‌های آجرپزی و کارگاه‌های زیرزمینی فعالیت می‌کنند.


شیردل با اشاره به اینکه سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در روند ساماندهی و حمایت از کودکان کار نقش تسهیلگری دارد، گفت: سازمان علاوه بر اینکه زیرساخت را در اختیار Ngo قرار می‌دهد، در طول سال خدمات معیشتی و حمایتی، تفریحی و فرهنگی نیز به کودکان و خانواده‌هایشان ارائه می‌دهد.


به گفته وی یکی از معضلات در مراکز پویا شهر اجبار برای تأمین مخارج و وضعیت نابسامان اقتصادی و فرهنگی خانواده بوده و آن‌ها نمی‌توانند حضور پایداری برای آموزش در مراکز داشته باشند؛ لذا اولین گام برای جذب این کودکان شناسایی و جلب اعتماد خانواده از طریق فرهنگ‌سازی و ارائه بسته‌های اقتصادی است.

 

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۹
سلام به نطر من که چند سال درزمینه کودکان کار فعالیت میکنم گشت کودکان کار باید دایمی باشد نه درسال 6 ماه
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار