به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این نشست علی داودی گفت: در مسئله فلسطین میبینیم که شعر همیشه در خط مقدم بوده و از جمله کسانی که نسبت به مسائل اجتماعی موضوعاتی را در محافل کوچک و بزرگ مطرح کرده، شاعران بودهاند.
وی با یادآوری اینکه غزه در شعر ایران و عرب محوریت پیدا کرده گفت: ما افتخار میکنیم که واکنش شاعران بیشتر از هر گروه هنری بوده چراکه این امر برگ زرینی بر افتخارات شعر انقلاب افزوده است.
داودی در ادامه این نشست به انبوه شعرها درباره فلسطین و غزه پرداخت و اعلام کرد: کنگره سراسری شعر حماسه غزه مظلوم با هدف رصد و گردآوری اشعار حماسی درباره فلسطین و غزه شکل گرفته و صرفاً به عنوان مسابقه یا رویدادی برای اهدای جایزه نیست بلکه این کنگره مجالی برای فراخواندن کسانی است که در این زمینه کار کردهاند تا اشعارشان برای ثبت در تاریخ و مباحث تحلیلی گردآوری شود.
هادی ملکپور دبیر اجرائی این کنگره در بخش دیگری از این نشست رسانهای بیان کرد: مجموعه حلقه شعر ولایی فرات با توجه به دغدغه این ایام که جنگ غزه و جنایت رژیم صهیونیستی و طوفان الاقصی و مقاومت فلسطین است، شکل گرفته تا فراخوانی منتشر کنیم و اشعار با رویکرد حماسی جمعآوری شود و کسانی که تاکنون سرودهای با موضوع فلسطین و غزه نداشتهاند در اینباره نقشآفرینی کنند و آثار شاعران منتهی به چاپ مجموعهای ماندگار شود.
وی تأکید کرد: در این کنگره بحث مقاومت و نگاه حماسی مطرح است و موضوع فراخوان خاص رویکرد حماسی این اتفاق است.
وی ادامه داد: تاکنون ۳۵۰ تا ۴۰۰ اثر به دبیرخانه کنگره شعر حماسه غزه مظلوم ارسال شده و پیشبینی میکنیم تا ۱۰ آذرماه که پایان مهلت ارسال آثار است، بیش از ۵۰۰ اثر ادبی جمعآوری شود. همچنین پیشبینی میکنیم اختتامیه این کنگره با توجه به فرآیند داوری که تا پایان آذرماه ۱۴۰۲ به طول میانجامد، اوایل دیماه در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شود.
قاسم صرافان دبیر علمی این کنگره نیز اظهار کرد: پایه و اساس برگزاری این کنگره، انجمن ادبی فرات است که برای شعر اهل بیت و شعر آیینی و شعر منتسب به هیئت تاسیس شده و روی مجموعه شعری برای اهلبیت کار میکند. برگزاری این کنگره به عنوان حرکت ارزشمند دوستان در مجموعه فرات نشان داد که افراد چه بینش بزرگی در این زمینه دارند.
این شاعر افزود: پرداختن به شعر با زبان هنرمند اتفاق میافتد و در کنگره شعر غزه مظلوم بستری فراهم شده تا حول یک اتفاق متمرکز آثار جمعآوری، داوری و رسانهای شود و در مجموعهای به چاپ رسد و این سهمی است یک شاعر به عنوان بخشی از جامعه فرهیخته در قبال جهان پیرامون برعهده دارد.
وی همچنین با خواندن یک غزل اظهار کرد: با این حجم از روشنی ظلم رژیم صهیونیستی نسبت به مردم فلسطین و غزه برخی از افراد هنوز در حال تماشا کردن هستند، در حالیکه نسبت به برخی اتفاقات کوچک واکنش نشان میدهند بنابراین واکنشها بهجای حقیقتجویانه بودن در پی نظر و خود بودن است.